Tavaszi angyaljárás Györgyfalván és Kolozsváron
Nehézsorsú gyermekek táboroztatására gyűjtöttek
Nehézsorsú gyermekek táboroztatására gyűjtöttek
Vissza

Tavaszi angyaljárás Györgyfalván és Kolozsváron

Angyalkodásra hívtak az Angyalvár Egyesület munkatársai az elmúlt hétvégén, pénteken a györgyfalviakat várták zenés estre, szombaton pedig a kolozsváriak vehettek rész kórusfellépéssel ötvözött jótékonysági aukción az Életfa Egyesületnél. Míg az éhesebbek a kajasátorban csillapíthatták éhségüket, addig a könyvmolyok az antikvárium könyvei közül szemezgethettek, de arcfestéssel és hintázással is kiválóan lehetett hangolódni a szombat délutáni jótékonykodásra az egyesület kertjében.

Antal Enikő az Angyalvár Egyesület és az Angyaltábor szervezőcsapata nevében köszöntötte a résztvevőket a tavaszi angyalváráson, megjegyezve, hogy szándékosan nevez angyalnak minden olyan embert – kicsit és nagyot, fiatalt és időst –, aki jelen van a rendezvényen, hiszen mindannyiukat az angyalkodás célja vezérli. 

Ugyan az Angyalvár Egyesületet 2017 nyarán létesítették, hogy felkarolja az erdélyi magyar nehézsorsú és árva gyermekeket, munkájuk ezelőtt 7 évvel, 2011-ben az első Angyaltábor megszervezésével kezdődött. – Egyesületünk célkitűzése egyértelmű: szeretnénk azoknak a gyermekeknek és fiataloknak segíteni, akik nem családi környezetben nőttek fel. Egyrészt át szeretnénk adni azt a szeretetet – illetve annak csak egy töredékét –, amit mi Istentől a szüleinken, családunkon keresztül kaptunk. Másrészt pedig abban is segítenénk nekik, hogy amikor elérik azt a kort, hogy saját lábra kell állniuk, erdélyi magyar emberekként tudjanak elindulni életük útján, életük értelmét és célját megtalálva – összegzett Antal Enikő, aki szerint jelenleg a legfontosabb célkitűzésük az eddigi Angyaltábor résztvevőinek korcsoportok szerinti szétválasztása.  

Oláh Emese alpolgármester, a rendezvény fővédnőke gratulált az egyesület tagjainak, hiszen olyan fontos munkát vállalnak fel, amelyet nem minden esetben tudnak elvégezni az önkormányzatok. – Az általuk végzett munka létszükséglet azoknak a gyerekeknek, akiknek a gyermekotthonokban lehet, hogy nem jut mindig megfelelő törődés, fejlesztés, vagy nincs részük olyan közösségi élményben, ami túllép az otthon falain – fogalmazott Oláh Emese. Ezt követően Matekovits Hajnalka, az Életfa Családsegítő Egyesület alelnöke a kolozsvári esemény házigazdájaként köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta: györgyfalvi lakosként mindig elismeréssel tekintett a tábor szervezőire, majd kellemes, hasznos időtöltést kívánt mindenkinek.

Az Angyalvár Egyesület létrejötte után szeretnének tovább fejlődni és szélesíteni tevékenységeik skáláját, ezért szervezték a jótékonysági hétvégét is. – A györgyfalvi eseményen 1500 lej adomány gyűlt be, a kolozsvári aukción pedig 4000 lej értékben értékesítették az erdélyi művészek alkotásait. A tavaszi angyaljáráson begyűlt összeg 27 gyermek táboroztatását teszi lehetővé – számolt be az eredményekről Antal Enikő.     


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Még idén befejezhetik a Tűzoltótorony ...
Sporthírek röviden
Fertőtlenítőszer-forgalmazó: az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓK – Március 15. Kolozsváron
  • Ők a Zrínyi Ilona matekverseny ...
  • A bátrak előtt tisztelegtek a felvonulók
  • Dilettantizmus felsőfokon
  • Csörte