Tavaly csökkent az OTP bank nyeresége
Vissza

Tavaly csökkent az OTP bank nyeresége

Tavaly 76 százalékkal, 92 millió lejről 22 millió lejre csökkent az OTP Bank Románia konszolidált adózás utáni nyeresége a kockázati költségek koronavírus-járvány alatti növekedése miatt, közölte a bank.

Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója elmondta, hogy 2020-ban mindenki terveit elsöpörte a világjárvány. Felmérték a kockázatokat, 70 millió lej értékben hoztak létre plusz céltartalékot, és emellett folytatták az Apollo növekedési stratégiájukat, amelynek célja, hogy 2024-re elérjék az 5 százalékos piaci részesedést. "Ez érzékelhető a helyi tevékenységünk fellendülésében, a hitelezési portfólió 13 százalékos emelkedésében, valamint a 3,74 százalékos piaci részesedés elérésében a hitelezési szegmensben. (...) Új bankfiókokat nyitottunk, digitalizáltuk a szolgáltatásainkat, és 200 új alkalmazottal bővült a csapatunk" – mondta a vezérigazgató.

2020-ban az OTP Bank Románia működési eredménye elérte a 163 millió lejt, miután a teljes bevétel 10 százalékkal nőtt, ugyanakkor a működési költségek 20 százalékkal emelkedtek.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden a nagyvilágból
Online filmvetítés Törőcsik Mari ...
Szabadnap az oltásra jelentkezőknek?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ