Tăriceanu: beszélni fogok Dragneával a közös elnökjelölt-állítás lehetőségéről
Vissza

Tăriceanu: beszélni fogok Dragneával a közös elnökjelölt-állítás lehetőségéről

Călin Popescu Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke ma azt mondta, hamarosan tárgyalni fog Liviu Dragneával arról, hogy az ALDE és a PSD közös jelöltet állít-e a jövő évi elnökválasztáson.

Hozzátette: jelenleg az európai parlamenti választás a legfontosabb.

„Egyelőre nem tárgyaltunk a közös jelöltállításról. Erre a beszélgetésre sor fog kerülni. Előbb elemzést kell készíteni, kellenek felmérések, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. Úgy vélem, nálunk most az európai parlamenti választás a legfontosabb. (…) Azon lesz a hangsúly, hogy milyen témákkal indítjuk el az európai parlamenti kampányt” – mondta Călin Popescu Tăriceanu, az ALDE elnöke.

Liviu Dragnea július 22-én a Románia Tv adásában említette meg, hogy a PSD és az ALDE talán közös jelöltet indít a romániai elnökválasztáson. Dragnea azt mondta, az erre vonatkozó elemzés a két párton belül már meg is kezdődött.

„A jelöltet nagyon komoly és szigorú elemzés alapján választjuk majd ki, nem személyes büszkeségek alapján. És lehet, hogy közös jelölt lesz. Beszéltem Tăriceanu úrral, és megegyeztünk, hogy minden változat elképzelhető, viszont nagyon jól meg fogjuk gondolni” – mondta Dragnea.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kigyúlt egy személygépkocsi a ...
Tojás méretű jégeső
Több mint hetvenen ballagtak a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Gulaş, paprikaş, ozosep
  • Maradt a sötétség
  • Je suis Noa
  • Véget érnek ma a középiskolás tanévzáró ...
  • VIDEÓRIPORT - Az amerikaiakkal karöltve ...