Tanévkezdési tudnivalók a CTP-járatokról
Vissza

Tanévkezdési tudnivalók a CTP-járatokról

A Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP) 25%-kal növeli járatai számát szeptember 10-től, a tanév első napjától. Ebben a tanévben is indítják a több éve működő iskolabuszokat, amelyek 7.20-tól indulnak a lakónegyedekből, illetve 14.10 órakor indulnak a városközpontból a 8-as, 9-es, 24-es, 30-as, 31-es, 43-as és 46-os buszvonalakon, a 3-as, 6-os és 25-ös trolibuszvonalon és a 102-es villamos vonalon.

A kolozsvári tanács által nemrég elfogadott új iskolabuszos járatok megállói a következők:

Monostor negyed:

  • (Bucium utcai végállomástól) – Kalányos/Primaverii – Izlazului – Mócok/Motilor – Unió/Memorandumului – Bocskai/ A. Iancu tér a Nicolae Balcescu Elméleti Líceumig (Apáczai/Arges utca) majd az Avram Iancu Elméleti Líceumig (Eperjes/ O. Ghibu utca).
  • Monostor (Bucium utcai végállomástól) – Fenesi út – Mócok/Motilor – Unió/Memorandumului – Bocskai/ A. Iancu tér – a Nicolae Balcescu Elméleti Líceum (Apáczai/Arges utca) majd az Avram Iancu Elméleti Líceumig (Eperjes/ O. Ghibu utca).

Hajnal negyedből:

  • Csillagivzsgáló/Observatorului – Tordai/Turzii út –H eltai/Cipariu tér – Bocskai/ A. Iancu tér a Nicolae Balcescu Elméleti Líceumig (Apáczai/Arges utca) majd az Avram Iancu Elméleti Líceumig (Eperjes/ O. Ghibu utca).

Györgyfalvi negyed:

  • (Unirii utcai végállomás) – Pata/Titulescu utca Heltai/Cipariu tér– Bocskai/ A. Iancu tér a Nicolae Balcescu Elméleti Líceumig (Apáczai/Arges utca) majd az Avram Iancu Elméleti Líceumig (Eperjes/ O. Ghibu utca).
  • Hóstát/Marasti negyedből (IRA végállomás) – Hadak/Aurel Vlaicu út – Magyar/1989. December 21-e út–Eötvös/Constanta a Nicolae Balcescu Elméleti Líceumig (Apáczai/Arges utca) majd az Avram Iancu Elméleti Líceumig (Eperjes/ O. Ghibu utca).

A Közszállítási Vállalat tájékoztatása értelmében a fentebbi járatokon más iskolák elemistái is utazhatnak. A tanulók számára két vonalon továbbra is ingyenes bérletet biztosítanak.  

A vállalat és az iskolák közötti egyezmény értelmében a tavaly kibocsátott bérletek szeptember 30-ig érvényesek, és az új bérleteket a fentebbi időpontig kibocsátják. Az elektronikus bérletek feltöltése érdekében a tanulók átadják a kártyákat az iskolájuknak. Akik elvesztették a kártyákat, vásárolhatnak másikat a jegyértékesítő központokban. Amíg a kártyafeltöltés zajlik, a tanulók az ellenőrző felmutatásával igazolhatják jogosultságukat a térítésmentes közszállításra szeptember folyamán. A polgármesteri hivatal idén is átvállalta a gyerekek utaztatási költségeit Szopor kolónia, a Szénafüvek és a pataréti telepre. 

A mozgásképtelen fiatalok szállítását speciális buszokkal oldják meg, ezek útvonalát a polgármesteri hivatal a szociális védelmi ügyosztállyal, civil szervezetekkel egyeztetve határozta meg. 

Ami az éjszakai járatot illeti, a 25-ös járat a Monostor negyedi Bucium utcai végállomástól indul 23.05 – 23.35 – 24.05 – 0.35 órakor, illetve a Györgyfalvi negyedi Unirii utcai végállomástól 23 – 23.30 – 24 – 0.30 órakor.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Őrizetbe vettek hét embert a Srí ...
Ukrán elnökválasztás - Exit poll: ...
II. Erzsébet 93 éves lett

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ