Tánczos Barna: Tusnádfürdőn naponta okoznak károkat a medvék
Vissza

Tánczos Barna: Tusnádfürdőn naponta okoznak károkat a medvék

Tusnádfürdőn naponta okoznak károkat a medvék - írta a Facebookon Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter, aki megköszönte a település lakóinak, hogy támogatják az azonnali beavatkozást előíró jogszabály-tervezetet.

„Tusnádfürdőn több száz ember tüntetett. Így próbálták felhívni a hatóságok figyelmét a medvék folyamatos jelenlétére a településen, ahol napi szinten okoznak kárt a nagyvadak és a város jelentős összegektől esett el, amióta turisták, a medvéktől félve, nem látogatják a települést. Ezúton köszönöm a tüntetésen résztvevőknek, hogy támogatják az azonnali beavatkozást előíró jogszabály-tervezetet, és remélem, mielőbb gyakorlatba tudjuk ültetni és ezáltal nemcsak az emberek lesznek biztonságban, hanem a tusnádfürdői turizmus is fellendül” - olvasható a miniszter bejegyzésében.

A kormány csütörtökön tárgyalta első olvasatban a veszélyes medvékkel szembeni beavatkozást szabályozó sürgősségi rendelet tervezetét. A kabinet várhatóan jövő héten el is fogadja a jogszabály-javaslatot.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás