Szülőföldön magyarul - Igényelhető a támogatás
Vissza

Szülőföldön magyarul - Igényelhető a támogatás

Már lehet jelentkezni a magyar kormány által meghirdetett Szülőföldön magyarul program új felhívására, amelynek célja a magyar nyelvű oktatás támogatása és a magyar iskolaválasztás ösztönzése a szomszédos országokban. A program felhívására október 20-áig lehet a támogatási kérelmeket benyújtani. Az egyes régiókra vonatkozó felhívások elérhetők a www.bgazrt.hu oldalon.

A nemzetpolitikai államtitkárság kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: az előző évekhez hasonlóan a program keretében nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásra, illetve hallgatói támogatásra pályázhatnak azok a külhoni gyermekek és fiatalok, akik tanulmányaikat szülőföldjükön magyar nyelven végzik.

A támogatásra a felhívásban szereplő kritériumoknak megfelelő, a szomszédos országokban élő, tanulmányaikat magyar nyelven végző óvodások és bölcsődések, valamint általános és középiskolások jogosultak.

A juttatás tanévenként egy alkalommal igényelhető, fejenkénti keretösszege 22 400 forint. Ez az összeg jár 2021-től a felsőoktatásban tanulók számára is hallgatói támogatásként. A program teljes keretösszege 4,5 milliárd forint. Kitértek arra is, hogy a programnak köszönhetően a tavalyi tanévben több mint 220 ezer külhoni magyar gyermek és fiatal részesült támogatásban a bölcsődétől az egyetemig.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Köztéri defibrillátorokat helyeztek ki ...
DNA-mérleg: húsz év alatt 15 ezer ...
Az olasz kísérlet

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ