Szűkülhet a differenciált minimálbérre jogosultak köre
Vissza

Szűkülhet a differenciált minimálbérre jogosultak köre

Lemondhat a kormány a 15 éves szolgálati idővel rendelkezők differenciált minimálbéréről – nyilatkozták források a Mediafax hírügynökségnek.

A módosításnak 2019. január elsejétől kellene hatályba lépnie. Az idézett források szerint a felsőfokú végzettséggel rendelkezők esetében maradna a differenciált minimálbér, ahogyan arról az elmúlt hónapokban többször is szó esett. A 15 éves munkaviszonnyal rendelkezők végül azért nem részesülnének a kedvezményben, hogy a lépés ne szüljön negatív intézkedéseket a munkáltatók részéről azokkal szemben, akik elérik ezt a határidőt.

Marius Budăi munkaügyi miniszter hétfőn azt jelentette be, hogy a hét folyamán még lesznek tárgyalások. Azt is mondta, a törvénytervezetet a hét második felében esedékes kormányülésen, várhatóan pénteken fogadják el. Mint ismeretes, a tervek szerint a bruttó minimálbér a jelenlegi havi 1900 lejről 2080 lejre nő. Az eredeti elképzelés alapján a differenciált minimálbérnek megfelelően a felsőfokú végzettséggel vagy legalább 15 év munkaviszonnyal rendelkező alkalmazottak esetében az összeg 2350 lejre nőne.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Rajtol a 11 hónapos belvárosi ...
Megjelent a kolozsvári Szociális Kisokos
Amikor generációk, vidékek, egyének és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...