Szükség van-e a Művész mozira Kolozsváron?
Vissza

Szükség van-e a Művész mozira Kolozsváron?

A mozikedvelők, érdeklődők észrevételeit, javaslatait is figyelembe veszi a kolozsvári Művész mozi mielőtt újra megnyitná kapuit. A Facebookon meghirdetett Beszélgetés a Művész mozi városban betöltött szerepéről című nyílt tanácskozásra bárki jelentkezhetett, akit érdekelt a téma, vagy akinek ötlete, javaslata volt arról, hogyan kéne a mozi irányvonalát meghatározni a jövőben.

Csütörtök délután a Bulgakov Kávéház teraszán Szabó Betti, a Művész mozi kommunikáció- és brandingfelelőse összesen három, 6-7 személyből álló kiscsoporttal találkozott, kérdezte meg véleményüket, elképzelésüket arról, hogyan nézzen ki egy jövőbeli Művész mozi Kolozsváron, milyen elvárásaik vannak az érdeklődőknek, illetve milyen kommunikációs eszközökkel, csatornákkal érhetnék el azt a közeget a kincses városban, akiket érdekelnek a művészfilmek. Az első beszélgetésen részt vett részmunkaidős matektanár, építész doktorandusz, de olyan személy is, aki csak a Művész mozi iránti szeretetből jelentkezett a felhívásra.

Először asszosziációs játékokkal mérte fel a moderátor, hogy mi az érdeklődők benyomása, tapasztalata általában a moziról, a kolozsvári moziról, művészmozikról, majd ezt követően kötetlen beszélgetés alakult ki arról, hogy szüksége van-e egyáltalán ilyen profilú mozira a kolozsváriaknak, hogyan férne meg a Művész mozi a Győzelem mozi mellett, illetve hogyan tudna a Művész mozi más lenni, mint a többi hasonló intézmény.

A résztvevők szerint a filmeket követő tematikus beszélgetések, magyar nyelvű, illetve gyermekfilmek vetítése, szocializációs tér kialakítása, előadások, koncertek segíthetnék azt, hogy a Művész mozi különbözzön a többitől, észrevételeik szerint ilyen jellegű rendezvényekre lenne igénye a kolozsvári közönségnek. Szabó Betti azon kérdésére, hogy van-e olyan réteg a városban, aki beülne művészfilmeket nézni, a válasz egyértleműen igen volt.

(Borítókép forrása: Művész mozi Facebook oldala)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kilencórás kihallgatáson Gheorghe Dincă ...
Rajtol a 11 hónapos belvárosi ...
Megjelent a kolozsvári Szociális Kisokos

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...