Sztrájkőrségre készül a Sanitas szakszervezet
Vissza

Sztrájkőrségre készül a Sanitas szakszervezet

Sztrájkőrséget készülnek tartani hétfőn a Sanitas Szakszervezeti Szövetség tagjai a pénzügyminisztérium székháza előtt, mivel elégedetlenek az egészségügy számára kiutalt idei költségvetéssel.
A szövetség vasárnap kiadott közleményében úgy fogalmaz: „2021. február 15-én sztrájkőrséget tartunk a pénzügyminisztérium ellőtt, hogy felhívjuk az állami források szétosztásáról döntők figyelmét arra, hogy egy járvány sújtotta évben alulfinanszírozni az egészségügyet nem csupán rendkívül jogtalan lépés a rendszer dolgozóival szemben, hanem mélyen erkölcstelen a lakossággal szemben is, amelynek szüksége van egy jól működő közegészségügyi rendszer nyújtotta biztonságra“.

A szakszervezeti képviselők ugyanakkor a parlament előtt is tiltakozó akciót szerveznek, hogy arra bátorítsák a törvényhozókat, nyújtsanak be módosító javaslatokat a büdzsétervezethez annak érdekében, „hogy ne szégyelljenek majd a költségvetés elfogadását követően a választóik, illetve szükség esetén, páciensként, az egészségügyi dolgozók szemébe nézni“ – tájékoztat az Agerpres.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó
Szenátus: januártól nőjön a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Toleranciagyakorlás
  • Tasnádi Szilárd: szigorítások ...