Sztárvendégek a Rigolettóban
Vissza

Sztárvendégek a Rigolettóban

Ismét fellép Miklósa Erika Kolozsváron, a közönség Gilda szerepében láthatja-hallhatja újra a neves operaénekesnőt a magyar opera csütörtöki Rigolettójában.

A mantuai herceget a szintén Magyarországról érkező Horváth István tenor alakítja, míg a címszerepben Balla Sándor, a Kolozsvári Magyar Opera énekművésze lép színpadra.

A rendkívüli előadását Horváth József vezényli, rendezője Selmeczi György. Giuseppe Verdi Rigoletto című remekművét január 17-én, csütörtökön este fél héttől tekintheti meg a közönség az opera nagytermében. 

„A Rigoletto soha nem került le a repertoárról, mert a szabados életű antihős, a naiv hősnő, a lelketlen bérgyilkos és a tragikus udvari bolond minden operák legélettelibb teremtményei közé tartoznak – hála persze Verdi szünet nélküli ragyogó zenéjének. A herceg La donna è mobile (Az asszony ingatag) áriája a legismertebb, de a teljes mű a népszerű operaszámok parádés egymásutánja, csúcspontjuk pedig a III. felvonásbeli négyes, a Bella figlia dell’amore (Halld a szómat, édes lánykám): itt a három főszereplő és Maddalena gyönyörűségesen gyöngéd dalban mondják el egymásnak ellentmondó érzelmeiket. A szereplők jellemvonásait nem egyetlen ária rajzolja meg, hanem az opera teljes folyamata bontja ki és világítja át, és az egész műalkotást Rigoletto (Verdi szavaival) »külsőre otrombán formátlan és groteszk, de bensejében szenvedélyes és szeretettel teli« alakja fogja össze”, olvasható a Kolozsvári Magyar Opera közleményében.

(Borítókép: Miklósa Erika énekli Gilda szerepét.)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Jereván és Tbiliszi: nyolc nap alatt az ...
Magyar filmek is indulnak a szarajevói ...
Folyó menti szeméthegyek miatt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ