Szórakoztató természetismeret a Györgyfalvi Általános Iskolában
Vissza

Szórakoztató természetismeret a Györgyfalvi Általános Iskolában

Kolozs megye tíz iskolájából és Erdőszentgyörgyről neveztek be negyedikes és ötödikes csapatok a Györgyfalvi Általános Iskola által szervezett Gyurgyóka Természetismereti Vetélkedőre szeptember 30-án, szombaton. A vetélkedőnek tíz állomása volt, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb feladatok várták a diákokat.

Fejér Ákos

A kedvenc állomáshelynek az etetősdi bizonyult, ahol a gyerekek madárszülőkké változtak, és éhes fiókáiknak kellett begyűjtsék a finom falatokat, amelyeket a fűbe elrejtett színes szalagok jelképeztek, és a nehezen észrevehető zöld és barna szalag érte a legtöbb pontot.

Szintén nagy sikernek örvendett a célbadobás is, ahol ezúttal karvallyá változtak a versenyzők és énekesmadarakra kellett vadászniuk, majd megnevezniük az eltalált madarat. A kukamanós feladatnál is örömmel válogatták szét az előkészített szemetet, kiemelve a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát. A gyerekek véleményei alapján nagy pontszámot kapott a Brainbox memóriajáték is, és a határozó lapozgatásával megnevezendő állatkartonok is.

A legnehezebb feladatnak a fa- és cserjelevelek terméseikkel és neveikkel való párosítása bizonyult, hiszen figyelmesen el kellett olvasni a leírásokat, ahhoz a 11 növény felismeréséhez.

A belépő a versenyre három gyógynövény volt, amelyet a csapatoknak be kellett mutatniuk, így érdekesebbnél érdekesebb előadásokkal készültek a csapatok.

És mint minden versenyen itt is voltak díjazottak. A negyedikeseknél a Tálentum Református Iskola vitte el a pálmát: a Baglyok csapata, Albert Eszter és Bartha Margó. Második helyezett a Titulescu Általános Iskola csapata lett, Bőjte Sára és Murádin Kristóf, míg a harmadik helyezett a Sajtos szendvics csapat lett, Kardos Botond és Veres Tamás, a Tálentum Református Iskolából. Vigaszdíjas pedig az erdőszentgyörgyi Természetbarátok csapat lett Tófalvi Csenge és Gálfalvi Zsanett.

Az ötödikes csapatok közül a Zebrapintyek nyertek, Bartha András és Görög-Czintos Orsolya, a Tálentum Református Iskolából, míg második helyezettek osztálytársaik lettek a Csalánlevelek csapat, Dávid Péter és Kardos Botond. A harmadik helyre az Aranyhalak úsztak be, Dénes Johanna és Kiss Abigél a János Zsigmond Unitárius Kollégiumból, a vigaszdíjjal pedig a Gyurgyókák büszkélkedhetnek, Csíki Mónika és Szabó Fatima, Györgyfalváról.

Reméljük, jövő szeptember újra találkozunk Görgyfalván!

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltean Csongor: Románia nem tartja ...
Borboly Csabát is megbírságolta a ...
Nézőpontok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ