Szívügyünk a család mottóval tartja 15. kongresszusát az RMDSZ
Vissza

Szívügyünk a család mottóval tartja 15. kongresszusát az RMDSZ

Szívügyünk a család mottóval tartja pénteken a 15. kongresszusát az RMDSZ. A Marosvásárhellyel összeépült Marosszentgyörgyön tartandó kongresszus programjában nem szerepel tisztújítás. A szövetség legfőbb döntéshozó testülete meghallgatja és megvitatja Kelemen Hunor elnök beszámolóját, valamint módosítja az alapszabályát. Tematikus beszélgetéseket tartanak ugyanakkor a kongresszus keretében az RMDSZ családvédelmi programjáról, és a jövő évi romániai népszámlálásról.

A szövetség bejelentése szerint a meghívottak között van Florin Citu, Románia miniszterelnöke, Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, a KDNP elnöke, Ludovic Orban, a kormánykoalíciót vezető Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, a parlament alsóházának elnöke, Marcel Ciolacu, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, Magyarország családokért felelős tárca nélküli minisztere, Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke. A kongresszuson részt vesznek a Kárpát-medencei magyar pártok vezetői is: Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártjának elnöke és Andócsi János, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének alelnöke.

A tanácskozást már csütörtökön felvezető rendezvények előzik meg. Ülésezik az RMDSZ nőszervezete, az Országos Önkormányzati Konferencia és a szövetséggel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért).

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre