Szinte biztosan a PSD nem lép ki a koalícióból
Vissza

Szinte biztosan a PSD nem lép ki a koalícióból

A befektetések és európai projektek minisztere, Marcel Boloş szerint a jelenlegi kormánykoalíció politikai stabilitást nyújt az országnak, és nem engedheti meg magának a bizonytalanságot.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a tárcavezető újságírói kérdésre elmondta, szerinte a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem fog kilépni a koalícióból – számolt be az Agerpres hírügynökség. Szerinte az ukrajnai háború okozta jelenlegi válságra a politikai instabilitás csak rátenne egy lapáttal. Emlékeztetett arra, hogy Románia a következő években óriási uniós összeget, 80 milliárd eurót fordíthat beruházásokra.

„Még csak az hiányzik, hogy Románia politikai instabilitással szembesüljön, és ne tudja meghozni a beruházások megvalósításához szükséges döntéseket. A beruházások megvalósításával a 2026-os vagy a 2029-es Romániának teljesen másképp kellene kinéznie” – mondta Marcel Boloş.

A miniszter kifejtette, szerinte a jelenlegi kormánynak nincs most alternatívája. „Nem hiszem, hogy Románia megengedheti magának a politikai instabilitás luxusát, amikor válságot válság után kell megoldani és döntéseket hozni” – jelentette ki.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ – KMN: „A mi Szent ...
Hibrid világunk Hibrid lenyomata
Vizes Eb: Popovici világrekorddal ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ