Szilágysági alakulatot fenyegetett a Lisszaboni Benfica
Vissza

Szilágysági alakulatot fenyegetett a Lisszaboni Benfica

Néhány napja híreszteli a sportsajtó, hogy a kétszeres BEK-győztes portugál labdarúgóklub, a Benfica Lisszabon egy bukaresti ügyvédi iroda révén gyorsan kéri a Szilágy megyei bajnokságban szereplő Nagyilondai Benfica együttes vezetőit, változtassák meg a csapat nevét, ha nem, a törvény útján fogják igényelni kérésüket.

ERKEDI CSABA

Először a Szamos menti nagyközség elöljárói (köztük a sportegyesület elnöki tisztségét is betöltő Cornel Lar polgármester) azt gondolták, viccről van szó, de felvéve a kapcsolatot a bukaresti ügyvédi irodával, rájöttek, igenis komoly a probléma, és választ kell adjanak. El is küldtek egy átiratot Portugáliába, kérve, hogy legalább a bajnokság befejezéséig hagyják őket, hogy használják a Benfica nevet. Habár csupán egy IV. ligás csapatról van szó, nem olyan egyszerű megváltoztatni egy nevet, gondoljunk csak az anyagi részre. A luzitánok ebbe nem egyeztek bele, és sürgették igénylésüket. Nagyilondán jelenleg e témáról beszél mindenki.

Az elmúlt években spotrovatunk hasábjain is többször írtunk a nem is olyan régen III. ligába jutásért kiírt selejtezőt nyert (de átadta helyét az akkor éppen átszervezett Nagybányai FC klubnak) Nagyilondai Szamos labdarúgó-együttesről, amely 2008-ban átvette a Benfica nevet. Jelenleg, Szilágy megye IV. ligájában az erdélyi Benfica a táblázat 10. helyét foglalja el.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Több mint tíz százalékkal nőtt az ...
Ellenzi az RMDSZ a sürgősségi eljárást ...
Romsilva: az év eleje óta több mint 20 ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ