Szenátus: januártól nőjön a gyermeknevelési pótlék
Vissza

Szenátus: januártól nőjön a gyermeknevelési pótlék

A gyermeknevelési pótlék megemeléséről döntött hétfőn első házként a szenátus.

A felsőház elfogadta az 1993/61-es törvényt módosító javaslatatot, amely szerint 2022 januárjától a következő összegekben szabják meg a gyerekpénzt: a) a gyermek 2 éves koráig, valamint a fogyatékkal élő gyermek 3 éves koráig 486 lej; b) a 2 és 18 év közötti gyerekek és a 18. életévüket betöltött, még iskolai tanulmányaikat folytató fiatalok esetében 243 lej; c) a fogyatékkal élő 3 és 18 év közötti gyerekek és a 18. életévüket betöltött, speciális oktatásban részt vevő fiatalok esetében 486 lej.

A szenátus egyhangúlag megszavazta azt az USR által beterjesztett törvénymódosító javaslatot is, amelynek értelmében a 18. életévüket betöltött, speciális oktatásban részesülő fiatalok is jogosultak a gyerekpénzre tanulmányaik befejezéséig.

A pótlék összege a fogyatékkal élő gyerekeknek járó állami támogatással együtt 600 lejt tesz ki, és ez a pénz a tizennyolcadik életévüket betöltött, speciális oktatásban részesülő fiataloknak is jár tanulmányaik befejezéséig. A törvénymódosítások a képviselőház elé kerülnek, amelyik a döntő ház ebben a kérdésben.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • A bili esete a Hóstáttal
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre