Szeles, esős időjárást jeleznek előre a meteorológusok, a hegyekben havazás várható
Vissza

Szeles, esős időjárást jeleznek előre a meteorológusok, a hegyekben havazás várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) több figyelmeztetést is kiadott a rossz idő miatt, amelyek ma délutántól keddig érvényesek. A meteorológusok szeles, esős időjárást jeleznek előre, a hegyekben havazás várható.

A hivatalos tájékoztatás szerint sárga színű figyelmeztetés lép érvénybe hétfőn 16 órakor az erős szél és eső miatt Havasalföldön, Olténia keleti vidékein, valamint Moldva déli részén. A figyelmeztetés kedden 16 óráig érvényes.

Egy másik sárga színű figyelmeztetés is érvénybe lép hétfőn 16 órakor eső és erős szélfúvás miatt, ez a Keleti- és a Dél-Kárpátokra, Erdély déli és keleti vidékeire, valamint Moldva nyugati tájaira érvényes. A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy a Keleti- és a Déli-Kárpátokban jelentős mennyiségű hóra kell számítani, a szél – főként a magasabb tájakon – időnként megerősödik, a széllökések pedig elérik az 55–70 kilométer/órát is. Erdély déli és keleti tájain, valamint Moldva nyugati vidékein is havazásra kell számítani a keddre virradóra, valamint a keddig nap első felében, a hó meg is fog állni. Ez a figyelmeztetés kedden 18 óráig van érvényben.

A harmadik riasztás már narancssárga színű, és hétfő este 20 órakor lép érvénybe Brassó, Kovászna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița és Argeș megye hegyvidéki részein, ahol a meteorológusok tájékoztatása szerint erős havazásra kell számítani, így jelentős hóréteg képződik, a széllökések pedig elérik az 55–70 kilométer/órát is, felkavarva a havat, ami miatt jelentősen csökken a látótávolság. A narancssárga riasztás kedden 16 óráig érvényes.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Várják a jelentkezőket a 4. Kalotaszegi ...
Ismét nemet mondott a bíróság a ...
Johannis: Európának „egy szívként” kell ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ