Százezer lej tanácsadóközpotnak szánt épület felújítására
Vissza

Százezer lej tanácsadóközpotnak szánt épület felújítására

Százezer lejből újul meg Kolozsváron a Maramureșului 1. szám alatti ingatlan, amelyben a felújítást követően a családon belüli erőszak áldozatai számára nyílik tanácsadó központ. Az összeg a Szociális és Egészségügyi Igazgatóság idei, 700 ezer lejes ingatlan-rehabilitációra szánt költségvetésének része. A pénzt Kolozsvár 2018-as büdzséjéből különítette el hétfői rendes tanácsülésén a városi tanács.

Oláh Emese alpolgármester tavaly kezdeményezte a szociopszichológiai és jogi tanácsadóközpont létrehozását a családon belüli erőszak áldozatai számára. „Az idei költségvetésből a felújításra szánt 100 ezer lej mellett további 17 ezer lejt különítettünk el, ebből a tanácsadóközpont felszerelését és bútorzatát biztosítjuk. Kolozsvár szociális ellátórendszerében hatalmas hiányosság, hogy nem létezik ilyen központ, és nincs megfelelő menhely a családon belüli erőszak áldozatai számára” – fogalmazott az alpolgármester. Hozzátatte: egyúttal üdvözölni szeretné, hogy a kormány fokozottabban odafigyel a nők elleni erőszak problémájára.

„Előrelépés, hogy a kabinet múlt héten napirendjére tűzte annak a törvénycsomagnak a megtárgyalását, amely beemelné az Isztambuli Egyezmény előírásait a romániai jogrendbe. A családon belüli erőszak ellen akkor tudunk hatékonyan fellépni, ha létezik egy átgondolt, jó törvénykezés, amely kiegészül a helyi szintű szociális szolgáltatásokkal” – mondta Oláh Emese.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ