Szanyi Tibor eljárást kezdeményez Sógor Csaba ellen
Vissza

Szanyi Tibor eljárást kezdeményez Sógor Csaba ellen

Parlamenti eljárást kezdeményez Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője Sógor Csaba, az RMDSZ képviselője ellen, mivel utóbbi elégedetlenségét fejezte ki a Sargentini-jelentés elfogadásával kapcsolatban. „Nemcsak Szar-gentinit, hanem mind a 448 képviselőt minősíti egy ilyen színvonalú jelentés elkészülte” – fogalmazott Sógor Csaba. Antonio Tajaninak, az Európai Parlament (EP) elnökének írt levelében Szanyi Tibor leszögezi: számos magyarul beszélő állampolgár számára „sokkoló” volt Sógor Csaba beszéde.

„Nyilvánvaló, hogy a levezető alelnök nem észlelhette a kihágást, mivel a tolmácsok nyilvánvalóan elsiklottak e kényes helyzet felett, de úgy vélem, hogy példátlan és elfogadhatatlan támadás történt Judith Sargentini európai parlamenti képviselő személye ellen azzal, hogy a magyar nyelvvel „játszva” Sógor Csaba gúnyt űzött a képviselő asszony nevéből” – hangsúlyozza Szanyi.

Az MSZP-s politikus meggyőződése, hogy bármely európai parlamenti képviselő, személy vagy akár dokumentum ellen teljességgel elfogadhatatlan egy ilyen brutális verbális támadás az EP-ben. Ez még inkább elfogadhatatlan egy hivatalos minőségében eljáró hölggyel szemben – vélekedett.


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az Europol új egységet hoz létre a ...
Újraindult az erkölcsi bizonyítvány ...
Pályázatot hirdetett könyvkiadásra a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ