Számítógépeket, okostáblákat vásárol az önkormányzat
Vissza

Számítógépeket, okostáblákat vásárol az önkormányzat

Csaknem 1400 számítógépet és interaktív táblát vásárolnak a kolozsvári iskolák számára – a kincses város önkormányzata 5 millió lejt fordít erre a célra.

Ez az oktatási rendszert érintő legnagyobb beruházás Kolozsváron az elmúlt tíz évben. Emil Boc polgármester csütörtökön elmondta: 45 iskola és óvoda lesz a befektetés haszonélvezője.

„A kolozsvári polgármesteri hivatal 5 millió lejt fordít 1392 számítógép és interaktív tábla megvásárlására 45 iskola és 8 óvoda számára, ez a legnagyobb összeg, amit a város közoktatásra fordított az elmúlt tíz évben. Ezzel a nagyszabású beruházással a kolozsvári önkormányzat célja valamennyi iskola felszerelése olyan számítógépekkel, amelyek megfelelnek a korszerű oktatási folyamatnak, és eleget tesznek egy okosváros elvárásainak, egy olyan városénak, amely támogatja az innovációt és a korszerű technológiákat” – fogalmazott az elöljáró, aki azt is bejelentette, hogy a város 613 ezer lejt fordít 20 oktatási intézmény megfigyelőrendszerrel való felszerelésére.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„ Együtt vagyunk, boldogok vagyunk!” - ...
Szecessziós sétára hív a Korzo Egyesület
Tizenhárom óra keresés után találtak rá ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ