Szakszervezetek: kényszervégrehajtással hajtjuk be a peres úton visszaszerzett fizetéseket
Vissza

Szakszervezetek: kényszervégrehajtással hajtjuk be a peres úton visszaszerzett fizetéseket

Ma a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) bejelentette: megkezdi a lépéseket annak érdekében, hogy kényszervégrehajtással szerezze meg a peres úton visszanyert fizetéseket, azok ugyanis nem kerültek bele a költségvetés-kiigazításról szóló sürgősségi kormányrendeletbe.

A szakszervezeti szövetség azt mondja, a kormány megszegte az ígéretét.
„A kialakult helyzet mélységes elégedetlenséget fog szülni kollégáink körében, akik peres úton megszerezték ezeket a pénzösszegeket, ám az ítéleteket nem ültették gyakorlatba. A kormánynak arra kell készülnie, hogy az elkövetkező időszakban megkezdjük a kényszervégrehajtáshoz szükséges lépéseket” – szögezi le mai közleményében a FSLI.
A dokumentum szerint a kormánynak kötelessége biztosítani a 2018-as évnek megfelelő részlethez szükséges pénzalapot, mint ahogy a tavalyról elmaradt összegeket is.„Ezeket az összegeket bele kellett volna foglalni a 2018-as állami költségvetésről szóló törvénybe, ami nem történt meg. A kormány azt ígérte, hogy a novemberi költségvetés-kiigazításba majd belefoglalják. Megállapítjuk, hogy megszegték ezt az ígéretet, ami elégedetlenséget szül tagjainkban. Ez a törvénytervezet előírja, hogy az oktatási minisztérium költségvetését 198 millió lejjel csökkentik, ezek az összegek az európai uniós alapokból finanszírozott projektek fejezetből vonják el, ami érthetetlen, ha a romániai oktatási rendszer hiányosságaira gondolok, vagy arra, hogy nagyon sok tanintézetnek felszerelésekre van szüksége” – szögezi le a tanügyi szakszervezeti szövetség.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ludovic Orban: december 31-éig ...
Ma lép érvénybe az új vasúti menetrend
Mit mondott a román külügyminiszter az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ