Szakértő: kivárási stratégiát folytat Aljakszandr Lukasenka
Vissza

Szakértő: kivárási stratégiát folytat Aljakszandr Lukasenka

endarzsevszkij Anton a posztszovjet térséggel foglalkozó szakértő szerint kivárási stratégiát folytat Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke, mert azt reméli, hogy az idő előrehaladtával csökken a tüntetések lendülete.

Bendarzsevszkij Anton ma az M1 aktuális csatornán úgy vélekedett: a stratégia része az is, hogy az elnök az előrehozott választásokat alkotmánymódosításhoz akarja kötni. Ezzel az a célja, hogy meggyőzze a tüntetőket arról, hajlandó bizonyos engedményekre, de a szakértő szerint ez csak időhúzás. Az alkotmánymódosítás egy korábban felvázolt terv alapján 2022-re lenne kész, és csak utána lenne előrehozott választás - mondta.

Hozzáfűzte: semmi konkrétumot nem tudni arról, mi lenne a módosításokban, és hogy azok hogyan érintenék az elnöki jogkört.

A szakértő szerint nem működik a hatalom kivárási stratégiája, ugyanis több mint egy hónap telt el a tüntetések kezdete óta, de még mindig nem csökkent ezek a lendülete: hétvégente százezres tömegek vannak az utcákon. A tüntetők viszont nehézen érhetnek el bármilyen eredményt, amíg többek között a biztonsági szervek, a katonaság az elnök hatalma alatt vannak - tette hozzá.

Aljakszandr Lukasenka elnököt sokan az augusztus 9-i elnökválasztás eredményeinek meghamisításával vádolják. Az elnökválasztás óta folyamatosak a tiltakozások, a tüntetők az elnök távozását követelik.


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Románia megtámadta az Európai Unió ...
Újraválasztották Vákár Istvánt a megyei ...
Hány fizetett szabadnap jár a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ