Szabadnap oltásért – Iohannis kihirdette a törvényt
Vissza

Szabadnap oltásért – Iohannis kihirdette a törvényt

Kihirdette Klaus Iohannis államfő pénteken azt a törvényt, amelynek értelmében fizetett szabadnap jár azoknak, akik beoltatják magukat COVID-19 ellen. A jogszabály szerint a szabadnap mindkét dózis felvételének napjára jár mind az állami, mind a magánrendelőkben.

A törvény értelmében a koronavírus elleni oltást beadató alkalmazottak fizetett szabadnapot kapnak a fizetett pihenőszabadságon felül. A tanulók, egyetemisták és katonák szintén jogosultak egy szabadnapra, amikor megkapták az oltást. Ugyanúgy az immunizálásra jelentkező gyerek egyik szülője is szabadnapra jogosult azon a napon, amikor a gyereket oltják, ha a gyerek 14 év alatti, vagy fogyatékkal élő és 26 évesnél fiatalabb. A második dózissal történő immunizálás napján szintén szabadnap jár.

A rendelkezés nem érvényes azokra, akiket a munkáltató igénylésére a munkahelyükön oltanak be. A fizetett szabadnap az oltási központban kiállított igazolás alapján jár az alkalmazottaknak.

A kedvezményezetteknek kötelességük egyeztetni a munkáltatóval arról, hogy mikor szándékoznak kivenni az oltásért járó szabadnapot annak érdekében, hogy a munkaadó cég vagy intézmény tevékenysége zökkenőmentes legyen - olvasható a jogszabályban.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás