Sürgős a magyarbikali út feljavítása
Vissza

Sürgős a magyarbikali út feljavítása

„Az elmúlt évben háromszor is volt földcsúszás Magyarbikalon. A tavaly kétszer fordult elő, idén pedig egyszer a lakóházakhoz közel csúszott meg a Magyarbikalra vezető út. Tartófalak építésére nagy szükség van, ha nem javítjuk ki a károkat, hamarosan lehetetlenné válik a faluba való bejárás” – tudtuk meg Búzás-Fekete Máriától, Bánffyhunyad alpolgármesterétől.

„A szerdai megyei tanácsülésen elfogadásra kerül az a határozat-tervezet, amely alapján 200 ezer lejt utalunk ki a Kolozs Megyei Tanács tartalékalapjából a május 3–16. és 20–27. közötti természeti károk rehabilitációjára. A kedvezőtlen időjárás következtében sérült a 134-es magyarbikali községi út, ennek helyreállítására utaljuk ki a támogatást. Az RMDSZ frakció kiemelten kezeli a természeti csapások által keletkezett károk kijavítását, ezért megtesz mindent annak érdekében, hogy a magyarbikali lakosság minél hamarabb a feljavított úton közlekedhessen” – nyilatkozta Deák Ferenc, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ frakciójának vezetője.

A károk összegét 10 millió lejre becsülték. A földcsúszás miatt a kertek egy része is megrongálódott, ugyanakkor egy telefonoszlop is kidőlt. Ha nem teszik meg a szükséges lépéseket, a település megközelíthetetlenné válik. A károk kijavításának ára meghaladja az önkormányzat rendelkezésére álló költségvetést, ezért fordultak a megyei tanácshoz további támogatásért.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kétszáz alkotást neveztek az 5. Magyar ...
A halhatatlan cirokseprű
Zsebkendőnyi világegyetem

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3