Stănescu: minden településen legyen víz és csatornázás
Vissza

Stănescu: minden településen legyen víz és csatornázás

- Nagyon jól működik a második helyi fejlesztési program, 30 milliárd lej áll rendelkezésre a hitelekre – mondta Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes. Bejelentette: új finanszírozási programot indítanak, azzal a céllal, hogy minden településen legyen ivóvíz és csatornázás.

Ma Temesváron Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes dicsérte a második helyi fejlesztési programot (PNDL), amelyről azt mondta, „a román falu modernizálásának” céljából indult.

„A PNDL egy nagyon jól működő program. A PNDL második részéről van szó. Országos szinten a PNDL-ben 46 milliárd lej áll rendelkezésre, amiből 16 milliárd az első, 30 milliárd pedig a második részre vonatkozik. A PNDL a romániai falvak modernizálását tűzte ki célul, és a regionális fejlesztési minisztérium ülteti gyakorlatba, mert minden felelős államnak a teljes szükséges infrastruktúrát, szolgáltatásokat be kell vetnie, ha az ország minden közösségébe el akarja hozni a normalitást. Bátor program, ami már jó pár éve nagyon jól működik. A dolgok most is nagyon jól működnek. A pénz odaítélésének kritériumai átláthatók: a pénzügyi kapacitás, a megye területe, a lakosság száma és a közigazgatási egységek száma” – mondta Paul Stănescu.

A miniszterelnök-helyettes szerint a jövőben elképzelhető, hogy külön program indul, amelynek során arra utalnak majd ki pénzalapokat, hogy az ország minden településén legyen ivóvíz és csatornázás.

Adrian Ionuț Gâdea, a fejlesztési minisztérium államtitkára Temesváron azt mondta, jelenleg épp aláírásra várnak a finanszírozási szerződések a 2-es számú helyi fejlesztési programban.

„Több mint 13 ezer kérvény érkezett be, és 6900 részesül finanszírozásban, 30 milliárd lej értékben. Jelenleg kötődnek a szerződések, tárgyalunk a polgármesterekkel. Akik még nem nyújtották be az igényléseket, azoknak minél hamarabb meg kell ezt tenniük” – mondta Adrian Ionuț Gâdea.


KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Az automatizálás megállíthatatlan”
Magyarellenes óriásplakátok jelentek ...
Az Egy nap nyerte a luxemburgi CinEast ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ