Stadionavatás Felsőzsukon és Visán
Vissza

Stadionavatás Felsőzsukon és Visán

Miközben sok városban egyre-másra szűnnek meg a sportlétesítmények vagy mennek tönkre, a Kis-Szamos-völgyi Nemeszsuk községben egyszerre két stadiont avattak.

ERKEDI CSABA

A nemrég rendezett ünnepség keretében a felsőzsuki gimnázium szomszédságában átadták a Zsuki Arénát, amelyet hat évig építettek, de végre használhatják is a sport kedvelői. Az eseményt megtisztelte Ioan Maja, a Kolozs Megyei Labdarúgó Testület alelnöke, és sok más kolozsvári hivatalos személy.

Többek között ott volt az avatáson Horaţiu Mircea Feşnic kolozsvári nemzetközi játékvezető és Cristian Dulca edző. A beruházásról Valentin Dorel Pojar, Nemeszsuk község polgármestere beszélt, aki külön kiemelte a helyi ifjúság életében megvalósított sportlétesítmény fontosságát. Az új stadion megfelel a korszerű labdarúgás követelményeinek. A lelátók befogadóképessége egyelőre ötszáz ülőhely, a pálya világítással és elektronikus eredményjelző táblával rendelkezik. Korszerű öltözők, mellékhelyiségek, fürdő és protokollterem egészíti ki a minden igényt kielégítő sportbázist.

Az esemény alkalmával rendezték az első barátságos mérkőzést is: a Kolozsvári U FC öregfiú-együttese a helyi labdarúgás egykori játékosaival találkozott. A végeredmény 4–2 (2–2) volt a nemeszsuki gárda javára. Az összecsapás végén a község elöljárói külön oklevéllel és serleggel (meg egy kis ajándékcsomaggal) tüntették ki a helyi foci képviselőit. Többek között, elismerésben részesült a nagyközségben letelepedett Szoboszlay Miklós (ne tévesszük össze a tavaly elhunyt Szoboszlay Miklós neves kolozsvári edzővel), aki a hatvanas években a II. ligában szereplő Kolozsvári MSC (majd Clujana) csapatában játszott, ahol edzője éppen az előbb említett idősebb Szoboszlay Miklós volt. Pályafutását a Szamosújvári FIK (CIL) harmadosztályú együttesében fejezte be, majd sok éven keresztül a Nemeszsuki Egyesülés megyei gárdáját edzette.

Ugyancsak az elmúlt napokban adták át a községhez tartozó Visa falu korszerű pályáját is, amely Nemeszsuk község alpolgármestere, Kakasi Mihály kezdeményezésére és javaslatára jött létre. Ezentúl ott fog szerepelni az V. liga mocsi csoportjába beosztott helyi Sudinox csapata.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Hervay olyat tud a világról ...
Fejlődési pályán
Római utcarész, neolitikumi sír az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ