Sporthírek röviden: Malcom díja és a riadt macska; Lovagias Csurgó; NHL-tragédia
Vissza

Sporthírek röviden: Malcom díja és a riadt macska; Lovagias Csurgó; NHL-tragédia

DRÓNNAL REPTETTÉK A HÓNAP LEGJOBBJÁNAK JÁRÓ DÍJAT MALCOM LAKÁSÁBA

Drónnal reptették be emeleti lakásába, így vette át a hónap legjobbjának járó díjat Malcom Filipe Silva de Oliveira, a Zenit Szentpétervár labdarúgója. A 23 éves brazil támadó középpályás Twitteren közölt videót arról, hogyan jutott be az ablakon keresztül a futballcipőt mintázó elismerés, a macskája viszont alaposan megriadt. Malcom három hete jelezte: bár elsődleges célja bekerülni a dél-amerikai ország nemzeti csapatába, ám nem zárja ki azt sem, hogy az orosz válogatottban szerepeljen. Malcom klubszinten a brazil Corinthiansban kezdte pályafutását, majd Európába igazolt, Franciaországban a Bordeaux, Spanyolországban a Barcelona játékosa volt, utóbbi gárdától 2019-ben került Szentpétervárra.

KÉZILABDA: A CSURGÓI KK FELAJÁNLJA A GYÖNGYÖSNEK AZ EURÓPAI INDULÁST

A HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapata, illetve a gyöngyösi „kézilabdacsalád” nyílt levélben emelt szót a szövetség (MKSZ) döntése ellen, amely szerint a koronavírus-járvány miatt lezárt bajnoki idényben nem hirdetnek helyezéseket és az európai kupahelyeket az előző idény végeredménye alapján osztják. Ezzel egyidejűleg a Csurgói KK jelezte, kész átadni hazai riválisának az EHF Kupa-indulás jogát. A gyöngyösiek honlapján szombaton megjelent írásban az érintettek sportszakmai, anyagi és mentális oldalról nézve is aggályosnak nevezték az MKSZ döntését, ugyanakkor abban egyetértettek, hogy egészségvédelmi szempontból nem volt más megoldás, mint a bajnokság törlése. A mátraaljai klub közleménye kiemeli, hogy a csapat – akár a jelentősebb forrásból gazdálkodó klubok elleni mérkőzések alapján is – megérett a nemzetközi kupaindulásra, és a tavalyi Liga Kupa-győzelem, valamint a mostani szezonban a bajnokság lefújásakor elfoglalt harmadik hely is ezt támasztja alá. Ráadásul a jelen állás szerint EHF Kupa-induló csapatoknál (Tatabánya, Balatonfüred, Csurgó) az utóbbi egy évben lejátszott utolsó gyöngyösi és idegenbeli mérkőzéseit nézve kijelenthető, hogy erősebb. Többek között a jelenlegi bajnoki hetedik Csurgót oda-vissza nagy gólkülönbséggel győzte le – emlékeztet a levél. Nem sokkal ennek megszületését követően a Csurgói KK honlapján jelent meg egy közlemény, amelyben éppen erre a két találkozóra hivatkozva „ismeri el” a klub, hogy a gyöngyösiek jelenleg jobbak, ezért amennyiben a magyar szövetség jóváhagyja és az európai szövetség sem ellenzi, a sportszerűség jegyében felajánlja az indulás jogát, valamint az azzal járó esetleges plusztámogatást. A csurgóiak megjegyzik, erre van jogi lehetőség, hiszen az előző szezonban éppen mögöttük végeztek a hatodik helyen a gyöngyösiek.

NHL: ELHUNYT AZ AGYVÉRZÉSEN ÁTESETT FIATAL EDMONTONI CSATÁR

Elhunyt Colby Cave, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Edmonton Oilers 25 éves csatára, aki hétfőn agyvérzést kapott. A center agyából túlnyomást okozó kolloid cisztát távolítottak el, és a torontói Sunnybrook kórház orvosai a műtét után úgy döntöttek, hogy a játékost mesterséges kómában tartják. Az Oilers szombaton jelentette be, hogy Cave életét nem tudták megmenteni. Cave a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonban az Edmonton mellett annak tartalékcsapatában is játszott, eddig összesen 67 NHL-mérkőzésen jutott szóhoz, és négyszer volt eredményes.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eltérő járványellenes stratégiával ...
Melyik vakcina is beadható a 12-17 ...
Milák Kristóf Európa-csúccsal ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ