Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

LABDARÚGÓ III. LIGA, 24. FORDULÓ

A labdarúgó harmadosztály ötödik csoportjában pénteken és szombaton 17 órai kezdettel játsszák a 24. forduló mérkőzéseit.

A tervezett program:

Pénteken: • Nemeszsuki Egyesülés–Marosvásárhelyi ESE/ASA II. • Kolozsvári Egészség–Fugyivásárhelyi SK (a Dermata/Herbák/Clujana pályán) • Zilahi FC–Kudzsiri Kohász • Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Radnóti SK. Szombaton: • Pusztadaróci Termés–Sülelmedi Jövő • FC Beszterce–Dési Egyesülés. Szabadnapos a Lénárdfalvi ACS.

LABDARÚGÓ ORANGE I. LIGA, RÁJÁTSZÁS, 7. FORDULÓ

A román labdarúgó élvonalban a rájátszás 7. fordulója az alsóházban már el is rajtolt, a Temesvári ACS Poli–Medgyesi Gázmetán találkozó lapzárta után végződött.

Péntektől hétfőig bonyolítják le a többi mérkőzést.

A program (a mérkőzéseket élőben közvetíti a a DigiSport1 és a DolceSport, a többit külön jelezzük):

Felsőház, szombaton: • Gyurgyevói/Giurgiui Astra–Kolozsvári CFR 1907 (17.30 órakor, Look Plus) • Krajovai Universitatea SK–Bukaresti Dinamó (20.30 órakor, Look Plus). Hétfőn: • FCSB–Konstancai Viitorul (20.30 órakor, Look tv).Alsóház, pénteken: • Chiajnai Concordia–Voluntari-i FC (18 órakor, Look Plus) • Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrok–Botoşani-i FC (20.30 órakor, Look tv). Hétfőn: • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC–Marosvásárhelyi ESE/ASA (18 órakor, Look Plus).

FRF: HAT KLUB KAPOTT EURÓPAI LICENCET

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) közölte: mind a hat igénylő európai kupalicencet kapott a 2017–2018-as idényre. Ennek értelmében a FCSB, a Konstancai Viitorul, a Bukaresti Dinamó, a Krajovai Universitatea SK, a Gyurgyevói/Giurgiui Astra és a Botoşani-i FC kapta meg a szereplési jogot biztosítható licencet.

ROMÁNIA–CHILE: VÉGLEGESSÉ VÁLT A HELYSZÍN

A kolozsvári felkérésre természetesen igen volt a válasz: a Románia–Chile barátságos válogatott focimeccset a Kolozsvár Arénában rendezik június 13-án – közölte honlapján a szakszövetség. A mérkőzés három nappal a lengyelek elleni világbajnoki selejtezős kiszállás után kerül sor. Chile a világrangsor jelenlegi negyedik helyezettje, a válogatottban szerepel egyebek között Claudio Bravo, Arturo Vidal és Alexis Sanchez, a dél-amerikai ország tavaly megnyerte a Copa Americát, a döntőben legyőzve Argentínát. Az előkészületi meccs után Chile az oroszországi Konföderációs Kupán érdekelt, a csoportmérkőzések során Kamerunnal (június 18.), Németországgal (június 22.) és Ausztráliával játszik (június 25.).

IONEL GANEA VÁSÁRHELY ÖTÖDIK EDZŐJE

A román élvonal sereghajtója, a Marosvásárhelyi ESE/ASA megnevezte új edzőjét a 43 éves Ionel Ganea személyében, a hétfői jászvásáriak elleni bajnokira már az ő irányításával készült fel a csapat. Ganea stábjának tagja még Szolomájer Emil kapusedző, továbbá másodedzők Fekete Károly és Darius Miclea. A vásárhelyiek Dario Bonettivel a kispadon kezdték az idény, őt sorban Dan Alexa, Ilie Stan és Ionuţ Chirilă követte.

REMÉNYSÉG KUPA NEMESZSUKON

Pénteken és szombaton első ízben rendezik meg Nemeszsukon a Reménység Kupa gyerektornát. A helyi polgármesteri hivatal által szervezett rendezvénynek karitatív jellege van. A kétnapos tornára 16 csapat nevezett be az egész országból, több mint 300 játékos érkezik. A községháza mellett a kolozsvári Napoca Labdarúgó Akadémia is támogatja a kétnapos mérkőzéssorozatot, amelynek színhelye az új felsőzsuki sportkomplexum.

Nemrég Nemeszsukon megalakult a Reménység Sportklub, amely labdarúgó szakosztállyal is rendelkezik. (erkedi)

RÖGBI: ÚJ VEZETŐSÉG AZ U-NÁL

A Kolozsvári Universitatea Sportklub férfi rögbi szakosztálya közgyűlést tartott csütörtökön és új vezetőséget választott a 2017–2022 időszakra. Az összetétel: elnök Neculai Nichitean, alelnökök Ioan Bărnuţi, Nicolae Bor és Augustin Feneşan, cenzor Dănuţ Mureşan, titkár Eugen Lupu és jogi képviselő Otmar Christian Schmidt ügyvéd.

A szakosztállyal kapcsolatos hír, hogy a legutóbbi fordulóban nem sikerült visszavágnia a moldvai vereségért a Kolozsvári Universitatea Prodvinalco férfi rögbicsapatának: hiába vezetett végig, az utolsó pillanatokban 24–23 (7–20) arányban kikapott a Jászvásári/Iaşi-i Politechnikától a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban, s meg kellett elégedniük a védekező bónuszponttal. A kolozsvári pontszerzők: Romulus Boar (cél), Taniela Halafihi (cél), Ovidiu Melniciuc (2 jutalomrúgás és 3 büntetőrúgás).

A 11. forduló további eredményei: • Bukaresti Steaua–Temesvári Saracens RCMUV 9–8 – a vendégeké a védekező bónuszpont • Bukaresti MSC–Nagybányai Ştiinţa MSC 19–27 – a győztesnek támadó bónuszpont járt; a Bukaresti Dinamó szabadnapos volt. Az állás: 1. Steaua 43 pont/10 mérkőzés, 2. Nagybánya 31/8, 3. Temesvár 30/8, 4.  Dinamó 16/9, 5. Jászvásár 14/10, 6. Buk. MSC 13/10, 7. KOLOZSVÁR 9/9.

A kolozsvári gárda kedden játszik legközebb, 11 órakor Temesvárott vendégeskedik (a találkozót a rugbytv.ro közvetíti élőben).

NŐI VÍZILABDA LEN KUPA: AZ UVSE TÖRTÉNETE ELSŐ EURÓPAI KUPAGYŐZELMÉT ARATTA

Története első európai kupagyőzelmét szerezte az UVSE női vízilabdacsapata, amely a LEN Kupa fináléjában 7–6-ra legyőzte az olasz Padova együttesét. Áts Bertalan tanítványai a második negyed közepéig támadásban és védekezésben is kitűnő teljesítményt nyújtottak, a folytatásban azonban inkább a saját kapujuk előtt mutatott kiváló játékuknak köszönhetően diadalmaskodtak. A LEN Kupa bronzérmét a Dunaújváros szerezte meg.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európa Liga: Trófeával búcsúztatná ...
Erdélyben tájékozódott a magyarság ...
VIDEÓINTERJÚ - Ketten a kerékpáros ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Nehéz lesz orvosként dolgozni műszaki ...
  • Import problémák
  • Dán krimik és új szépirodalom magyarul ...
  • Látszólag
  • Killyéni-emlékverseny: nagy harc ...