Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

ROMÁNIA NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI BAJNOKSÁGA A KOLOZSVÁR ARÉNÁBAN

A 65. alkalommal kiírt, Balázs-Sőtér Jolánról elnevezett nemzetközi atlétikai bajnokságot a hétvégén rendezik a Kolozsvár Arénában. Az európai kalendáriumba bejegyzett versenyt augusztus 22-én és 23-án bonyolítják le, mindkét napon 17 óra a kezdési időpont. A Kolozsvári Universitatea Sportklub az 1500 méteres női síkfutás győztesét Maria Cioncan emlékének szenteli és külön díjazza. Mint ismeretes az egyesület egykori sportolója, az idejekorán balesetben elhunyt atléta a 2004-es athéni olimpiai játékokon ebben a számban bronzérmet szerzett.

FIBA: VÁLTOZÁS A KOSÁRSELEJTEZŐBEN

A férfi Bajnokok Ligája kosárlabda-selejtező lebonyolítási formáját megváltoztatta a nemzetközi szakszövetség, s ez a Kolozsvári U-BT csapatát is érinti. Eredetileg a kolozsváriak a bosnyák KK Igokeával vívtak volna párharcot, s a győztes a következő fordulóban a svájci Fribourg Olympic és a portugál Sporting Lisszabon párharc továbbjutójával mérkőzött volna. A koronavírus-járvány miatt megváltoztatott formátum értelmében a négy együttes Final Four jellegű harcot vív egyetlen helyszínen (augusztus 21-én jelentik be, hogy hol), s a torna győztese jut majd a felsőbb szakaszba.

A FIFA ELHALASZTOTTA AZ EURÓPÁN KÍVÜLI VÁLOGATOTT MECCSEKET

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a koronavírus-járvány miatt elhalasztja az augusztus 31. és szeptember 8. közötti időszakra tervezett, Európán kívüli válogatott mérkőzéseket. A FIFA kedd este közölte döntését, amely az európai összecsapásokat nem érinti. Az elmaradt meccseket jövőre, január 24. és február 1. között pótolják.

„A Covid-19 munkacsoport javaslatára, a kontinentális szövetségekkel egyeztetve született a határozat” – írta a FIFA, jelezve, hogy továbbra is folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ennek megfelelően rugalmasan próbálja kezelni a versenynaptárt.

ELHALASZTJÁK A HÉTVÉGI KISVÁRDA–PUSKÁS NB I-ES MECCSET IS

A Magyar Labdarúgó Szövetség elhalasztotta a szombatra kiírt Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia élvonalbeli összecsapást. Az MLSZ tájékoztatása szerint a találkozót szeptember 5-én pótolják. Vasárnap derült ki, hogy a Puskás Akadémia több játékosának pozitív lett a koronavírustesztje, így már a Budapesti Honvéd elleni hazai találkozóját is halasztania kellett a felcsúti együttesnek. Ennek a meccsnek a pótlásáról egyelőre nincs információ.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Camerimage-díj – Tizenkét film ...
Elmaradhatnak a félévi dolgozatok
Tanulópénz

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ