Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

U NTT DATA: ÚJABB IFI VÁLOGATOTT ÉRKEZETT

A Kolozsvári U NTT Data női röplabdacsapata újabb válogatott érkezését jelentette be az egyesület honlapján (www.u-cluj.ro). A 22 éves Ioana Alexandra Cauc korábban játszott még a Lugosi MSC és a Marosvásárhelyi Medicina ESK csapatánál és a junior válogatott tagja.

TOVÁBB HALASZTOTTÁK A 2022-ES VB DÉL-AMERIKAI SELEJTEZŐJÉT

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szeptemberről októberre halasztotta a 2022-es katari világbajnokság dél-amerikai selejtezőjének első körét. Ez már a második halasztás a koronavírus-járvány miatt, a kvalifikációnak az eredeti tervek szerint már márciusban el kellett volna kezdődnie. Az új időpont szeptember 3–8. volt – ebben az időszakban minden résztvevő válogatott két-két meccset játszott volna –, most azonban október 8-13-ra csúsztatták a rajtot. A dél-amerikai szövetség egyúttal azt kérte a FIFA-tól, hogy 2022 januárjában iktasson be egy plusz nemzetközi játéknapot, hogy az év márciusára rendben be lehessen fejezni a selejtezőt.

A 2022-es katari vb-t a szokásoktól eltérően novemberben és decemberben rendezik, hogy elkerüljék a nyári nagy hőséget.

A dél-amerikai selejtezőben tíz válogatott szerepel, mindegyik játszik riválisaival otthon és idegenben is. A legjobb négy automatikusan vb-részvételi joghoz jut, az ötödik pótselejtezőt játszik.

HUSZONHÉT ÉVESEN ELHUNYT A VILÁGBAJNOK HOLLAND GYORSKORCSOLYÁZÓ

Pénteken elhunyt Lara van Ruijven, a hollandok világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázója. A 27 éves sportolónál júniusban, a Pireneusokban rendezett edzőtáborozás közben állapítottak meg autoimmun betegséget, a súlyos komplikációk miatt azóta a franciaországi Perpignan kórházának intenzív osztályán kezelték. Állapota az utóbbi napokban kritikussá vált, kétszer is megműtötték, de nem sikerült megmenteni az életét.

Lara Van Ruijven a 2019-es rövidpályás világbajnokságon 500 méteren győzött, egy évvel korábban a váltóval ezüstérmet szerzett. Legjobb olimpiai eredményeként bronzérmet érdemelt ki a holland váltó tagjaként a 2018-as pjongcsangi téli ötkarikás játékokon. A háromszoros Európa-bajnok sportoló januárban második lett honfitársa, Suzanne Schulting mögött 1000 méteren a debreceni Európa-bajnokságon, a holland váltó tagjaként pedig aranyérmet szerzett.


EZ ÉRDEKELHETI
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TIFF – Hét nap, tizennégy film
Az elnöki hivatal helyesbített a ...
Sörtermelésben a nyolcadik helyen ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ