Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

MÉGISCSAK LESZ FEDETT ÚSZÓMEDENCE SZAMOSÚJVÁROTT

Ötödször szerepelt Szamosújvárott a helyi tanács napirendjén a tervezett fedett tanuszoda kérdése. Négy alkalommal nem voltak benne a tanácsosok, de a múlt napokban megtartott gyűlésen megszavazták e napirendi pontot. Beleegyeztek tehát az új sportlétesítmény építésébe. Eddig nem akarták, ugyanis az új uszodát a sétatéri stadion II-es pályájára tervezték a városatyák, ott pedig jelenleg nem kevesebb mint három labdarúgó csapat tréningezik, amelyből kettő ifiegyüttes. A város polgármestere, Ioan Neselean azonban kitartott az új beruházás mellett, és sikerült meggyőznie a tanácsosokat is. A városnak szüksége lenne egy fedett medencére, ahol a hideg évszakban is sportolhatnak a gyermekek és a fiatalok. Eddig a szülők a közeli Désre vitték a kicsinyeket úszótanfolyamra, ezentúl helyben is megoldhatják a kérdést. A beruházás azonban, elhúzódhat 2022-ig. Jelenleg Szamosújvárott a sétatéren használatban van egy 50 méter hosszú olimpiai szabadtéri medence, amelyet még 1989 előtt épített az akkori városháza. Ott még szabályos vízilabda-mérkőzéseket is lehetne tartani, de a Szamos menti kisvárosnak egyelőre nincs csapata... (erkedi)

JÉGKORONG ERSTE LIGA: TIZENEGY CSAPAT NEVEZETT A KÖVETKEZŐ SZEZONRA

Tizenegy csapat nyújtotta be nevezését a magyar bázisú nemzetközi jégkorong Erste Liga 2020–2021-es idényére. A sorozat honlapján olvasható közlemény szerint a nevezési határidő hétfő éjfélkor zárult le, ugyanakkor a dokumentáció több klub esetében még nem teljes, ezek az egyesületek pedig június 2-ig végezhetik el a hiánypótlást. A bajnokságba a Brassói Korona MSC, a Budapesti Schiller HC, a Csíkszeredai Sportklub, a Debrecen EAC, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Diósgyőri VTK Jegesmedvék, a Ferencvárosi Torna Club-Telekom, a Gyergyói HK, a MAC-HKB Újbuda, a Székesfehérvári Fehérvári Titánok, valamint az Újpesti TE nevezett. A közleményben az áll, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetre tekintettel a nevezések augusztus 1-jéig szankció nélkül visszavonhatók, a DVTK Jegesmedvék pedig feltételes nevezést adott be, indulása a szlovák extraligás szereplésétől függ.

JÉGKORONG OLIMPIAI SELEJTEZŐ: EGY ÉVVEL ELHALASZTOTTÁK A RIGAI TORNÁT

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztotta a férfiak augusztusra tervezett utolsó olimpiai selejtezőkörét, így a magyar válogatott rigai tornáját is. A nemzeti csapat a lett fővárosban a házigazdák mellett az olaszokkal és a franciákkal mérkőzik, ám az eredetileg idén augusztus 27–30. közé tervezett időpont helyett 2021. augusztus 26–29-én – jelentette be szerdán honlapján az IIHF. A 2022-es pekingi ötkarikás játékok záró kvalifikációs körében három, egyenként négy válogatottat felvonultató tornát rendeznek, amelyek győztesei léphetnek jégre Kínában. Pozsonyban Szlovákia, Fehéroroszország, Ausztria és Lengyelország, míg Norvégiában egy később kijelölendő helyszínen a hazaiak mellett Dánia, a Koreai Köztársaság és Szlovénia száll harcba a kvótáért. A halasztásnál lényeges szempont volt, hogy a kvalifikációs kört az észak-amerikai profiliga szünetében rendezzék, miután az érintett 12 együttesből 9-ben szerepelhetne NHL-játékos.

A rendező Kína mellett a világranglista-helyezések alapján Kanada, Oroszország, Finnország, Svédország, Csehország, Egyesült Államok, Németország és Svájc selejtező nélkül ötkarikás résztvevő.

JÖVŐ MÁJUSBAN LESZ A BUDAPESTI VIZES EB

Jövő május 10. és 23. között rendezik a budapesti vizes Európa-bajnokságot az Európai Úszó Szövetség (LEN) bejelentése szerint.

„Örülünk, hogy sikerült megállapodnunk az Európa-bajnokság új időpontjáról. A magyarok szerelmesei a vizes sportoknak és különösen egy ilyen rendkívüli időszak után az emberek még inkább szívesen figyelik majd a legjobbakat. Biztos vagyok benne, hogy jövő májusban egy újabb aranyfejezetet írunk az Eb-k történetébe” – idézte a LEN közleménye Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt.

Paolo Barelli, a LEN elnöke kiemelte, az új időpont tökéletesen szolgálja a sportolók felkészülését az ugyancsak egy évvel elhalasztott tokiói olimpia előtt, és bízik benne, hogy 2021-ben újra fantasztikus lesz a hangulat a telt házas Duna Arénában.

A LEN először március 20-án halasztotta el az úszók, szinkronúszók, nyíltvízi úszók és műugrók kontinensviadalát, akkor május 11. és 24. közötti időszakról augusztus 17–30. közé helyezte át. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke múlt csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy az augusztusi időpont sem megfelelő, és jelezte, várhatóan jövő májusban kerül sor az eseményre.

Az is eldőlt, hogy a vízilabdázók koronavírus-járvány miatt félbeszakított nemzetközi kupaidényét – azaz a férfi Bajnokok Ligáját, az Eurokupát és a női Euroligát – törölték.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Választás: felügyeli a ...
Választás: a koronavírussal fertőzöttek ...
Másodfokú viharriasztás harminc megyében

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ