Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

SAJÁT KERTJÉBEN IS KIVÁLÓAN TELJESÍT A RÚDUGRÁS OLIMPIAI BAJNOKA

Renaud Lavillenie, a franciák rúdugró olimpiai bajnoka saját kertjében akkorát ugrott, amellyel az idei világranglistán a nyolcadik helyre kerülne. A 33 éves korábbi világrekorder közösségi oldalára töltött fel egy videót, amelyen közép-franciaországi házának kertjében lendületet vesz a sövény mellett, majd érvényes ugrást teljesít.

„Örömkönnyek az arcomon az 5,61 méter után, amelyet a nemzetközi házi versenyemen értem el” – közölte. Ez az eredmény az idei világranglistán a nyolcadik helyet jelentené Lavillenie számára, aki azt is hozzátette, hogy a „kerti világrekordja” 5,85 méter.

A londoni olimpia aranyérmese, a riói játékok második helyezettje 2014-ben 6,16 méterrel megdöntötte Szerhij Bubka 6,15-ös világcsúcsát, aki kisebb megszakításokkal 1984 óta volt a szám világcsúcstartója. Idén februárban a 20 éves svéd Armand Duplantis kétszer döntötte meg a világcsúcsot: előbb Lavillenie rekordját, majd a sajátját.

AZ OLASZ VÁLOGATOTT EDZŐKÖZPONTJÁT IS BEVETIK A JÁRVÁNY ELLENI HARCBAN

Az Olasz Labdarúgó Szövetség felajánlotta a válogatott edzőközpontját a koronavírus elleni védekezés céljából. A firenzei létesítményben olyan embereket fognak elkülöníteni, akik ugyan kigyógyultak már a betegségből, de még fertőznek. „Minden eszközünkkel készen állunk segíteni a vészhelyzet legyőzésében” – mondta Gabriele Gravina, a szövetség elnöke.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kudarc részsikerekkel
Online koncert és előadás a magyar ...
Fejetlenség az oltási platformon, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ