Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

LABDARÚGÓ III. LIGA, 16. FORDULÓ, PÉNTEKI EREDMÉNYEK

A román labdarúgó harmadosztály ötödik csoportjában pénteken és szombaton rendezik a 16. fordulót.

Pénteken: • Dési Egyesülés–Zilahi MSC 3–1 (gól: Andrei Pop 3 – 40., 53. és 59. perc, az első 11 m, illetve Răzvan Dulap – 93. perc) • Kolozsvári Egészség–Besztercei Unu Fotbal Club Glória 2–2 (Dan Matei – 55. és Alexandru Gaşpar – 82. perc, illetve Marius Curtuiuş – 34. és Claudiu Meşter – 44. perc) • Székelyudvarhelyi FC–Szászrégeni Lendület 0–3 (0–0).

A szombati program (a találkozók 15 órakor kezdődnek): • Gyulafehérvári Egyesülés–Sellenberki Jövő • Nagyváradi Esthajnalcsillag–Váradszentmártoni CSC • Alsógáldi Ipar–Kolozsvári CFR II. • Nagybányai Minaur–Tordai Üveg Aranyos FC • Kudzsiri Kohász–Lénárdfalvi ACSF.

RONALDINHÓT HAMIS ÚTLEVÉL HASZNÁLATA MIATT ÁLLÍTOTTÁK ELŐ

Hamis útlevél használata miatt Paraguayban előállították Ronaldinhót, a brazilok aranylabdás labdarúgóját. A 39 éves, világbajnok játékos a vád szerint hamis dokumentumokkal lépett be a dél-amerikai országba. Őt és testvérét, Robertót egy hotelben állították elő. Helyi lapértesülés szerint a testvérpár nevére szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk.

Federico Delfino ügyész a csütörtöki meghallgatás utáni sajtótájékoztatón közölte: a testvérpár brazil útlevelekkel hagyta el Sao Paulót, a paraguayiakat pedig saját elmondásuk alapján „ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőről”.

„Az előzetes vizsgálat megállapította, az útleveleken szereplő számok más személyekhez tartoznak” – jelentette ki Delfino. Hozzátette, a hatóságok a dokumentumok mellett a testvérpár mobiltelefonjait is lefoglalták.

A brazil hatóságok 2018 végén vonták be Ronaldinho útlevelét, aki nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján. A korábbi sztárlabdarúgó egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyermekeknek szóló jótékonysági programon venne részt.

Ami miatt különösen érdekes az ügy, hogy Ronaldinho azóta a fél világot körbeutazta.

TALMÁCSI: NAGYOT VÁLTOZTATNA A MAGYAR MOTORSPORTON EGY MOTOGP-FUTAM

Talmácsi Gábor szerint egy magyarországi rendezésű gyorsaságimotoros világbajnoki versenyhétvége nagymértékben változtatna a sportág hazai helyzetén. A 125 köbcentiméteres kategória 2007-es világbajnoka az m4sport Sporthíradó című műsorában pénteken azt nyilatkozta, régi törekvése, hogy Magyarország MotoGP-futamot rendezhessen. „Amikor én aktív voltam, akkor erre még nem volt lehetőség, mert nem volt megfelelő pálya, és azóta is a csehországi Brno a legközelebbi helyszín, ahol a magyar szurkolók élőben megnézhetnek egy világbajnoki futamot” – mondta a 38 éves Talmácsi, aki szerint egy magyar rendezésű vb-hétvége „teljesen megváltoztatná a sportág támogatását”.

Talmácsi Gábor az idei gyorsaságimotoros-vb-idényről azt mondta, bár a koronavírus-járvány komoly gondokat okoz a lebonyolítást illetően, a szervezők és a promóter törekvése az, hogy minél több futamot meg tudjanak rendezni az idén a sorozatban.

A vb a mostani hétvégén kezdődik Katarban, de ott csak a Moto2 és a Moto3 mezőnye versenyez, a március 22-re tervezett thaiföldi futamokat pedig törölték, és későbbi időpontban rendezik meg.

SORSOLTAK A KOLOZSVÁRI IFI NŐI KOSÁR-VB-RE

Augusztus 15. és 23. között Kolozsvár világverseny színhelye lesz, a Horia Demian Sportcsarnokban és BT Arénában rendezik a korosztályos, U17-es női kosárlabda világbajnokságot. A sorsolást a román szakszövetség (FRB) tiszteletbeli elnöke, Carmen Emilia Tocală, a FIBA-Európa alelnöke és a FIBA Central Board tagja, valamint a FRB elnöke, Horia Păun, a FIBA-Európa rendezvényszervező bizottságának tagja végezte el.

A 16 résztvevőt négy csoportba osztották:

A-csoport: Olaszország, Kanada, Koreai Köztársaság, Egyiptom;

B-csoport: Mali, Egyesült Államok, Ausztrália, Spanyolország;

C-csoport: Litvánia, Oroszország, Japán, Chile;

D-csoport: ROMÁNIA, Franciaország, Kína, Puerto Rico.

Az eddigi öt vb közül négyet az amerikaiak, egyet az ausztrálok nyertek, utóbbiak 2016-ban diadalmaskodtak.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szlovénia nem hosszabbítja meg a ...
Kedvezményekkel élénkítik az oltási ...
Újabb adag Pfizer-BioNTech vakcina ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ