Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

FÉRFI KÉZILABDA-EB: A MAGYAROKNAK MÁR A 3. HELY IS ELÉG AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐHÖZ

Németország 12 góllal legyőzte Ausztria csapatát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn Bécsben. Az osztrákok sorozatban harmadszor kaptak ki a középdöntőben. Újabb vereségük azt jelenti, hogy a malmői csoportban a magyar válogatottnak a harmadik hely is elég az olimpiai selejtezőbe jutáshoz. Az Európa-bajnok kijut a nyári tokiói ötkarikás játékokra, a további két legjobban szereplő csapat pedig – a korábban olimpiai kvótát vagy selejtezős részvételt nem szerzett együttesek közül – ott lehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Eredmények, középdöntő, 3. forduló, I. csoport: • Horvátország–Csehország 22–21 (11–9) • Spanyolország–Fehéroroszország 37–28 (17–16) • Németország–Ausztria 34–22 (16–13). Az állás: 1. Spanyolország 8 pont (131–105), 2. Horvátország 8 (105–91), 3. Németország 4, 4. Ausztria 2 (103–120), 5. Fehéroroszország 2 (102–124), 6. Csehország 0.

SERIE A: MEGLEPŐ BERGAMÓI KISIKLÁS

A hazai környezetben szereplő Atalanta Bergamo meglepetésre 2–1-re kikapott a SPAL-tól az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában az akkor még sereghajtó SPAL Ferrarától. Az Atalanta már a 16. percben megszerezte a vezetést Josip Ilicsics találatával – a szlovén válogatott játékos gyönyörű mozdulattal, sarokkal volt eredményes négy méterről (1–0). A SPAL azonban a második félidőben hat perc alatt fordított Andrea Petagna és Mattia Valoti találatával, ami után hiába rohamozott nagy erőkkel az Atalanta, nem tudott egyenlíteni. A SPAL a sikerrel feljött a 18. helyre a tabellán.

Eredmény: • Atalanta Bergamo–SPAL 1–2. A táblázaton: 1. Torinói Juventus 51 pont/20 mérkőzés, 2. Milánói Internazionale 47/20, 3. SS Lazio 45/19, 4. AS Róma 38/20, 5. Atalanta 35/20, 6. Cagliari 30/20, …, 18. SPAL 15/20.

FÉRFI KOSÁRLABDA FINAL FOUR: KOLOZSVÁR A HÁZIGAZDA

A férfi kosárlabda Román Kupa négyes döntőjét immár sorozatban másodszor Kolozsvárott rendezik, de nem a megszokott helyszínen, a BT Arénában, hanem a Horia Demian Sportcsarnokban. A Final Four találkozóit február 9-én és 10-én bonyolítják le, az említett időszakban viszont az új sportcsarnok éppen a Románia–Oroszország tenisz Fed-kupa mérkőzéseinek ad otthont. A házigazda Kolozsvári U-BT reméli, hogy megtöri az utóbbi évtized átkát, amelynek értelmében a rendező csapat képtelen megnyerni a trófeát. Az elődöntőben a kolozsváriak a Temesvári MSC-vel küzdenek, a másik ágon pedig Nagyváradi MSC ESK–Bukaresti Dinamó Ştiinţa meccs dönt a fináléba jutásról.

ÚJ EDZŐ A KOLOZSVÁRI VIKTÓRIÁNÁL

A Kolozs megyei labdarúgó IV. liga élenjárói sorozatban cserélik edzőiket. A Dési Szamos után (ahol Mircea Bolba szatmárnémeti trénert Gică Barbu váltotta fel) a Kolozsvári Viktória (volt Kolozsvári Supporter 2.0) kispadján is új mester ül. Ő nem más, mint Călin Moldovan, a Kolozsvári U FC volt kapusa, aki eddig az országos elit ifjúsági ligában a rájátszásba jutott Erdély/Ardealul alakulatának élén állt (most párhuzamosan vezeti majd mindkét együttest). A gárda volt edzője, Marius Şuller visszatért az U FC-hez, ahol Adrian Falub másodedzője lesz. Ugyanakkor új sportigazgatója is van a negyedosztályú alakulatnak Paul Dârjan személyében (ő utoljára a Nagyiklódi Egyesülésnél szerepelt), aki azonban játékosként is megmarad. Az éllovastól három ponttal lemaradva a bajnokság harmadik helyét elfoglaló Viktória elkezdte a felkészülést a visszavágóra, egyelőre a szamosfalvi Erdély/Ardealul Sportbázison, a korábbi Viktória Stadionban edzenek, majd több barátságos találkozót játszanak környékbeli együttesekkel. (erkedi)


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírus: vesztegzár Olaszországban
Püspökké szentelték, és a főegyházmegye ...
Elemző: nem sikerült megoldani azt a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Hunguest Hotel Sóstó: idillikus ...
  • „Három évtized alatt több ezer ember ...
  • Feljelentették Băsescut újabb ...
  • Egyelőre nem bővíthető a ...
  • Ditró után