Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

NEMZETKÖZI BARÁTSÁGOS MECCS A CFR-NEK

A labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezős meccsei okozta szünetet hasznosan használja ki a Kolozsvári CFR 1907 bajnokcsapata: november 17-én, vasárnap 17 órakor a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban barátságos mérkőzésen fogadják a magyar Kisvárda Master Good SE együttesét. A magyar NB I-ben jelenleg 8. helyen álló csapat keretében több román játékos van (köztük olyanok is, akik megfordultak a CFR-ben), mint például Mihai Mincă kapus, Cornel Alexandru Ene, Claudiu Vasile Bumba vagy a válogatott, egykori U FC-s Gheorghe Grozav. A vasutasoktól igazoltan hiányzik majd a felnőtt válogatottba behívott Andrei Burcă és Ciprian Deac, továbbá az U21-es válogatott keretben helyet kapott Cătălin Itu és Alexandru Paşcanu (Mirel Rădoi szövetségi kapitány együttese a finneket fogadja Voluntari-ban november 14-én, és öt napra rá Ballymenába látogat az északírek elleni találkozóra). Az első hírek szerint a vasárnapi mérkőzésre ingyenes lett volna a belépés, utólag pontosítottak: szimbolikus, 5 lejes a jegy, a teljes bevételt pedig karitatív módon használják fel: ezúttal is (akár a Karpati Lvov esetében) a Făuritorii de minuni (Csodatévők) kampány keretében Alexandrát segítik vele, azt a kislányt, aki fülek és hallójárat nélkül született, és négy költséges amerikai műtét előtt áll.

COSMIN CONTRA NEM SZÁMÍTHAT FLORIN ANDONÉRA

A román labdarúgó válogatott egyik csatára, Florin Andone súlyos sérülést szenvedett klubja, a török Galatasaray Isztambul bajnoki mérkőzésén, s mint kiderült mintegy két és fél hónapos szünet vár rá. Így Cosmin Contra szövetségi kapitány nem számíthat rá a november 15-i Svédország és november 18-i Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

ROMÁNIAI JÉGKORONGBAJNOKSÁG

Sorozatban negyedik mérkőzését is megnyerte a Csíkszeredai Sportklub a romániai jégkorongbajnokságban, amely a Sapientia U23 elleni második találkozón is érvényesítette a papírformát.

Eredmény: • Sapientia U23–Csíkszeredai SK 3–10 (1–2, 1–4, 1–4). Az állás: 1. Csíkszereda 30 pont/12 mérkőzés, 2. Galaci MSC 22/8, 3. Gyergyói HK 20/10, 4. Bukaresti Steaua 18/10 (65–40), 5. Brassói Korona 18/8 (53–19), 6. Sapientia U23 12/20, 7. Bukaresti Sportul Studenţesc 0/12.

KUTYAFOGATHAJTÓ-EB: 19 MAGYAR ÉREM A KONTINENSBAJNOKSÁGON

Összesen 19 éremmel zárta a magyar válogatott a Magyarpolányban megrendezett kutyafogathajtó Európa-bajnokságot. Az egyes kategóriákban hat aranyérmet gyűjtöttek a magyarok. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) beszámolója szerint a felnőttek között kutyás futásban (canicross) Koris Edina lett Európa-bajnok, Varga Zoltánné kutyafogathajtásban, Paku Dénes pedig dogscooter versenyszámban szerzett aranyérmet. A junioroknál Varga Alma (fogathajtás) és Koncz Réka (kutyás futás), veterán korosztályban pedig Hummel Zoltán (kutyás futás) győzött. Dér Andrea, a magyar szövetség elnöke elmondta: várakozáson felüli volt a magyar szereplés. „Az idő nem volt túl kegyes hozzánk, éppen ezért a legnagyobb siker – az eredmények mellett –, hogy mindenki lehozta ezt a kontinensbajnokságot sérülés nélkül. Úgy gondolom, hogy ezúttal is sikerült egy rangos Európa-bajnoksággal öregbítenünk a hazai sportrendezvények sorát” – összegzett Dér Andrea.

A Magyarpolányban megrendezett kutyafogathajtó-Eb-n 17 ország legjobbjai vettek részt, a versenyzők szibériai huskyval, alaszkai malamuttal, samoyeddel és grönlandi kutyákkal álltak rajthoz.

NEMZETKÖZI VERSENYEN IS DOBOGÓN A DENGELEGI BIRKÓZÓ

Egyre gyakrabban írunk a Kolozsvári Jövő ISK szamosújvári szakosztályának birkózóiról. Eddig csak a hazai rendezvényeken elért sikereikről számoltunk be, de most nemzetközi szereplésükről is értesítjük olvasóinkat. A dengelegi (Nagyiklód község) Florin Dreve a román kadettválogatottal a bolgár Rusze város sportpalotájában nemzetközi szabadfogású birkózóversenyen vett részt és a 110 kilósok küzdelmében a második helyen végzett. Csapatban Románia ugyancsak ezüstérmes volt. A tehetséges sportoló edzője a szamosújvári szakosztály vezetője, Valentin Sătmărean, a sportág lelkes szervezője és támogatója. Legközelebb, december 12-én, ugyancsak a válogatottal a Moldovai Köztársaságban lép szőnyegre a 16 esztendős Dreve. (erkedi)

 


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha hétvége, akkor szabadtéri bábelőadás
REKORDSZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT EGY NAP ALATT ...
Ausztriába utazol? Tizennégy napos ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ