Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

CÂRSTEA IS BÚCSÚZOTT LUXEMBOURGTÓL

A luxemburgi fővárosban rendezett keménypályás női tornán (250 ezer dollár összdíjazás) írmagnak maradt román teniszező, 29 esztendős Sorana Cârstea (76. a világranglistán) is búcsúzott, miután nagy küzdelemben 4:6, 6:4, 6:4 arányban vesztett a második favorit, egy évvel idősebb német Julia Görges (26.) ellen. A mérkőzés két órát és 10 percet tartott. Cârstea 3 ászt ütött és 2 kettős hibát vétett, ellenfele 9-szer adogatott védhetetlenül, emellett 4 duplahibája volt. Kettőjük párharcában immár Görges vezet 3–2-re, előző összecsapások azonban öt éve volt Stuttgartban – s akkor is a német nyert. Cârstea 2669 eurós csekkel és 30 WTA-ponttal vigasztalódhat.

MAGYARORSZÁG RENDEZI 2020-TÓL 2022-IG A TENISZ FED-KUPA DÖNTŐJÉT

Magyarország rendezi meg az átszervezés alatt álló női tenisz Fed-kupa döntőjét 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben – jelentették be nemrég a londoni Queen’s Tennis Clubban. A finálé megrendezésére Budapest mellett Moszkva és Szentpétervár, Berlin, München, Prága, Bécs, illetve Chicago is pályázott. Budapesten jövőre a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a Fed-kupa döntőnek, edzeni a BOK Csarnokban lesz lehetőségük a csapatoknak, 2021-től pedig az új, 20 ezer férőhelyes multifunkcionális sportcsarnokban kerül sor az eseményre. A Fed-kupa döntőjét jövőre már egy helyszínen, egy hét alatt, a legjobb 12 csapat részvételével rendezik meg, a magyar válogatott házigazdaként alanyi jogon résztvevő lesz.

LABDARÚGÓ III. LIGA, 9. FORDULÓ, PÉNTEKI EREDMÉNYEK

A román labdarúgó harmadosztály ötödik csoportjában pénteken és szombaton bonyolítják le a találkozókat.

Pénteki eredmények: • Váradszentmártoni SK–Dési Egyesülés 5–1 (gól: Sergiu Pop – 12., 11 m, Ionuţ Ban – 18., Alexandru Florian 2 – 20. és 53., továbbá Florin Pop – 92. Perc, illetve Bogdan Pop – 9. perc) • Kolozsvári CFR II–Szászrégeni Lendület 3–3 (Marius Simedru – 15., valamint Alin Fica 2 – 23. és 44. perc, illetve Adrian Murar – 30., 11 m, Ovidiu Covaciu – 73. és Lucian Moldovan – 80. perc) • Tordai Üveg Aranyos FC–Besztercei Unu FC Glória 1–1 (Cristian Paleoca – 79. perc, illetve Adrian Nalaţi – 92. perc).

A szombati program (a mérkőzések 15 órakor kezdődnek): • Lénárdfalvi ACSF–Sellenberki Jövő • Kudzsiri Kohász–Zilahi MSC • Nagybányai Minaur–Gyulafehérvári Egyesülés • Alsógáldi Ipar–Kolozsvári Egészség • Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul–FC Székelyudvarhely. A részletekre még visszatérünk.

ARMENOPOLIS KUPA SZAMOSÚJVÁROTT

Első alkalommal rendezték a múlt hétvégén Szamosújvárott az Armenopolis Kupával díjazott barátságos négyes röplabdatornát. A Kemény Zsigmond Elméleti Líceum sporttermében négy fiúcsapat vett részt Kolozs, Beszterce-Naszód és Máramaros megyéből. A helyi röplabdaklub két együttese mellett a rendezvényen még jelen volt a borgóprundi és máramarosszigeti alakulat is. Kilenc óriási küzdelem után a rendezvényt a Szamosújvári Röplabdaklub I. csapata nyerte. Második helyen a borgóprundi gárda végzett, míg a bronzérem az esélyes, de közben sok átalakuláson átment máramarosszigeti együttesnek jutott. Utolsó a helyi röplabdaklub másodcsapata volt (vagyis a tartalékok). A szervezők oklevéllel és kupával jutalmazták a résztvevő együtteseket. Legközelebb December 1. Kupa elnevezésű barátságos öregfiú röplabdatornát rendeznek Szamosújvárott, amely már a harmincadik kiadáshoz érkezett. (erkedi)


SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A PSD bojkottálja a bizalmi szavazást
Kolozsvári Mátyás Napok zajlanak ...
Tőkés: Fontos az RMDSZ-szel való ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ