Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

DARTSVILÁGVERSENY KOLOZSVÁROTT

Hétfőtől kezdve a Kolozsvár dartsvilágverseny helyszíne, a legnagyobb vetélkedő, amelyet eddig Kelet-Európában rendeztek, s a nyolcadik, amelyet ezen a kontinensen bonyolítanak le. A magyar nevén hajítótüske nevet viselő sportban férfi, női és junior versenyt is rendeznek. Összesen 488 játékos nevezett be a szombatig tartó vetélkedőre, 50 nemzetet és 41 országot képviselve. A négyfős csapatokban 54 férfi és 48 nő indul, a junioroknál vegyescsapatok szerepelnek (2 fiú + 2 lány), itt összesen 20-an versenyeznek. A helyszín a Grand Hotel Italia, a nézők ingyen tekinthetik meg a vetélkedőt. Romániát két férfi felnőtt csapat képviseli.

U NTT DATA: VERESÉGGEL KEZDTÉK AZ IDÉNYT

Rosszul startolt a női röplabda A1-osztály a Kolozsvári U NTT Data számára: a Bákói Ştiinţa elleni kiszálláson 3:0 (9, 20, 19) arányban vesztettek Luminiţa Trombiţaş tanítványai. A hétvégén a kolozsváriak a Târgoviştei MSC-t fogadják a hétvégi második menetben.

További eredmények: • Bukaresti Dinamó–Bukaresti Rapid 3:0 • Târgoviştei MSC–Medgidiai MSC 3:0 • Lugosi MSC–Piteşti-i Argeş 3:1 • Galaci Belor ESK–Balázsfalvi MSC 0:3; a Voluntari-i CSO szabadnapos volt.

ISMÉT KIKAPTAK A KOLOZSVÁRI KÉZIS LÁNYOK

A hatodik forduló sem hozta el a sikert a Virágok Ligájában a Kolozsvári Universitatea Sportklub számára, Alin Bondar tanítványai a Horia Demian Sportcsarnokban 23–22 (13–11) arányban vesztettek a Szlatinai MSC ellenében. A kolozsváriaktól a legeredményesebb játékosok (Preda, Lazăr, Gandulfo és Moraru) négy gólig jutottak. Az U legközelebb idegenben, Nagydisznódi Magura ellen játszik a hétvégi, 7. játéknapon.

További eredmények: • Zilahi KK–Buzăui Gloria MSC 27–24 • Brassói Korona–Nagydisznódi Magura 31–29 • Bukaresti Rapid–Szloboziai MKK 18–17 • Beszterce-Naszódi Glória–Nagybányai Minaur 21–22. Kedden játsszák a Krajovai MSC–Râmnicu Vâlcea-i MSC találkozót, jövő keddre halasztották a Bukaresti MSC–Brăilai Dunărea mérkőzést. Az állás: 1. Korona 18 pont/6 mérkőzés, 2. Rm. Vâlcea 15/5, 3. Minaur 13/6, 4. Buzău 12/6, 5. Buk. MSC 9/5 (128–111), 6. Brăila 9/5 (135–123), …, 14. KOLOZSVÁR 0/6.

A férfiaknál is a 6. játéknapnál tartanak, Kolozs megye képviselője, a Tordai Potaissa legutóbb a Bákói MSC otthonában 26–26 (14–13) arányú döntetlent ért el, és a bajnokságban a 4. helyen áll 13 ponttal a Bukaresti Dinamó (18), a Nagybányai Minaur (16) és a Foksányi MSC (13) mögött.

DÉS NYERTE A BARÁTSÁGOS RÖPLABDATORNÁT

A múlt hétvégén az élvonalbeli bajnoki rajt előtti utolsó felkészülésen férfi röplabdatornát rendeztek a három Kolozs megyei röplabdacsapat és a Bukaresti Steaua részvételével. A torna utolsó helyén a nyeretlen fővárosiak végeztek, a vetélkedőt a veretlen házigazda együttes, a Dési Egyesülés nyerte, a második a Kolozsvári Universitatea (2 győzelem), harmadik pedig az Aranyosgyéresi MSC (1 győzelem) lett. A bajnoki rajt Kolozs megyei rangadót is magába foglal (Aranyosgyéres–Dés), a kolozsváriak a fővárosban, a Bukaresti Dinamó otthonában kezdenek.

ELKEZDIK A NŐI KOSARASOK

A női kosárlabda-élvonal küzdelmei is kezdetét veszik, ezúttal Keleti és Nyugati csoportra osztották fel a mezőnyt elsőre. A Kolozsvári Universitatea Sportklub szerdán 17 órai kezdettel a Horia Demian Sportcsarnokban fogadja a Nagyváradi MSC ESK-t, a Nyugati csoport tagja még a Szatmárnémeti MSC, Aradi ICIM, Kézdivásárhelyi SE és a Marosvásárhelyi Sirius KK

A kolozsvári keret tagjai: Kilin Tünde, Andreea Fleșer, Bölöni Noémi, Bianca Fota, Denisa Fota, Bianca Stoica, Alexandra Uiuiu, Mariah King, Artavia Ford, Teodora Neagu; vezetőedző: Giannisz Kukosz (Görögország).

NŐI KÉZILABDA BL: RAJT KÉT-KÉT MAGYAR ÉS ROMÁN CSAPATTAL

A Ferencváros kilenc góllal veszített a norvég Vipers Kristiansand vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szombaton. A két csapat harmadszor találkozott egymással a BL-ben, s a rivális tudott elmozdulni az 1–1-es „döntetlenről”.

Eredmények, női BL, csoportkör, 1. forduló, A-csoport: • Vipers Kristiansand (norvég)–Ferencvárosi Torna Club-Rail Cargo Hungaria 31–22 (16–11) – a 21. születésnapját éppen szombaton ünneplő Háfra Noémi volt a Fradi legeredményesebbje tíz góllal • Metz Handball (francia)–HC Podravka Vegeta Kapronca/Koprivnica (horvátországi) 40–26 (24–13).      

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 12 góllal legyőzte a svéd IK Sävehof csapatát vasárnap.

Eredmények, D-csoport: • Győri Audi ETO KC–IK Sävehof (svéd) 35–23 (17–11) – az ETO csapatából Anne Mette Hansen, Eduarda Amorim és Kari Brattset is öt gólig jutott • Krim Mercator Ljubljana (szlovén)-DHK Baník Most (cseh) 29-31 (14-13).

A győriek jövő vasárnap a cseh Baník Most csapatához látogatnak, a Ferencváros pedig ugyanazon a napon a francia Metz HB csapatát fogadja Érden.

Mindkét román együttes jól kezdett a BL csoportkörében.

A bajnok Râmnicu Vâlcea-i MSC 34–27 arányban jobbnak bizonyult a német SG BBM Bietigheim ellenében. Az Oltchim megszűnése után hat évvel a Vâlcea megyei csapat ismét eljutott a legjobbak közé.

Eredmények, C-csoport: • Râmnicu Vâlcea-i MSC–SG BBM Bietigheim (német) 34–27 (20–18) – a hazaiaktól Ann Grete Norgaard Osterballe 7 gólt dobott • Buducsnost Podgorica (montenegrói)–Brest Bretagne Handball (francia) 32–35 (17–16).         

A Bukaresti MSC két góllal jobbnak bizonyult Dániában a Team Esbjerg együttesénél vasárnap.

Eredmények, B-csoport: • Team Esbjerg (dán)–Bukaresti MSC 22–24 (8–13) – a fővárosiaktól az 5 gólig jutott Andrea Lekics volt a legeredményesebb • Rosztov-Don (orosz)–MKS Perla Lublin (lengyel) 31–21 (21–11).

A Râmnicu Vâlcea-i csapatnak francia kiszállás következik Brestbe, míg Bukaresti MSC pedig az orosz gárdát fogadja.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...
Előrejelzés: Esőzések, viharok. Hol és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ