Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

LABDARÚGÓ BETANO I. LIGA, 9. FORDULÓ

A román labdarúgó élvonal, a Betano I. liga a válogatott miatt tíznapos kihagyás után a 9. fordulóval folytatja a küzdelemsorozatot.

A program (a találkozókat élőben közvetítik a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadók):

Pénteken: • Clinceni-i Academica–Gyurgyevói/Giurgiu Astra (17.30-kor) • Kolozsvári CFR 1907–Voluntari-i FC (Dr. Constantin Rădulescu Stadion, 21 órakor). Szombaton: • Târgoviştei Chindia–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (18.30-kor) • Bukaresti Dinamó–Botoşani-i FC (21 órakor). Vasárnap: • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Nagyszebeni AFC Hermannstadt (18 órakor) • Krajovai Universitatea FC–FCSB (21 órakor). Hétfőn: • Konstancai Viitorul–Medgyesi Gázmetán (21 órakor).

CFR 1907: INGYENES BELÉPÉS TANULÓKNAK A BAJNOKI MECCSRE

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata a honlapján (www.cfr1907.ro) közölte, hogy elkezdte a jegyek árusítását a kilencedik fordulóban esedékes, Voluntari-i FC elleni mérkőzésre. A péntek este 9-kor kezdődő találkozóra a jegypénztáraknál 11 órától a meccs kezdéséig lehet belépőt váltani, vagy online is lehet vásárolni a https://www.bilete.ro/cfr-1907-cluj-v-fc-voluntari/ honlapon. A 10 év alatti gyerekek (szülői kísérettel) ingyen léphetnek be, a tanulóknak – ellenőrző felmutatásával – szintén ingyenes a bemenet a 2-es lelátóra.

LABDARÚGÓ II. LIGA, 7. FORDULÓ

A román labdarúgó másodosztály 7. játéknapjának mérkőzéseit szombattól hétfőig három részletben bonyolítják le.

A program (a mérkőzések fele 11 órakor kezdődik, az ettől eltérő időpontokat külön közöljük):

Szombaton: • Resicabányai MSC–Turnu Măgurele-i Turris Oltul • Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Jövő Pandúrok–Chiajnai Concordia • Buzăui Gloria MSC–Bukaresti Daco-Getica • Bukaresti Metaloglobus–Zsilvásárhelyi Pandúrok • FK Csíkszereda–Temesvári Ripensia • Călăraşi-i Dunărea–Kolozsvári U FC (11.30-kor) • Temesvári ASU Politechnika–Konstancai Farul (14 órakor). Vasárnap: • Aradi UTA–Mioveni-i SK (11.30-kor) • Piteşti-i Campionii Argeş FC–Bukaresti Rapid (15.30-kor). Hétfőn: • Ploieşti-i Petrolul–Sznagovi Sportul (18 órakor).

LABDARÚGÓ III. LIGA, 4. FORDULÓ

A román labdarúgó harmadosztály ötödik csoportjában pénteken és szombaton játsszák le a 4. forduló mérkőzéseit.

A program (a mérkőzések egységesen 17 órakor kezdődnek):

Pénteken: • Dési Egyesülés–Nagybányai Minaur • FC Székelyudvarhely–Tordai Üveg Aranyos FC • Kolozsvári Egészség–Kolozsvári CFR II. (a szamosfalvi Erdély/Ardealul Sportbázison, az egykori Viktória Stadionban) • Sellenberki Jövő–Besztercei Unu FC Glória. Szombaton: • Alsógáldi Ipar–Kudzsiri Kohász • Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul–Lénárdfalvi ACSF • Gyulafehérvári Egyesülés–Váradszentmártoni FC • Zilahi MSC–Szászrégeni Lendület.

WOMEN RALLY TÖBB MINT 100 RÉSZTVEVŐVEL

Második alkalommal írták ki a kolozsvári Women Rally elnevezésű vetélkedőt, a nők autóversenye ezúttal a szakszövetség versenynaptárába is beletartozik a bajnokság harmadik fordulójaként. A három napra tervezett verseny rajtjához 70 gépkocsi és több mint 100 résztvevő áll. A sorozat pénteken este 19 órakor a benevezett pilóták eligazításával indul a Kolozsvár Aréna konferenciatermében. A megnyitó szombaton 10.30-kor lesz, a Kolozsvár Aréna előterében lesznek követhetők a résztvevők, majd a tulajdonképpeni versenyszínhelyen a VIVO! (korábban Pólus Center) parkolójában folytatják, ahol 11.30-tól lebonyolítják a kétfordulós menetet (két szimmetrikus útszakaszt terveztek, így egyszerre két versenyzőt indítanak). Vasárnap a versenyzők zárásként meglátogatják a tordai sóbányát. A kicsik pénteken gokartversenyen vehetnek részt a Kids Karting Experience versenyen. További részletek az esemény honlapján (www.womenrally.ro),  instagram és facebook oldalán találhatók.

CENTENÁRIUMI TESTÉPÍTŐ KUPA

Szombaton 13 órától a Kolozsvár Aréna terme ad otthont a Kolozsvári Universitatea Sportklub Centenáriumi Kupa elnevezésű testépítő-versenyének, az esemény az egyesület 100 éves ünnepségsorozatának része. A belépés ingyenes.

RÖGBIMECCS A SPORTPARKBAN

A Kolozsvári Universitatea Prodvinalco férfi rögbicsapata a Szuperliga 3. fordulójában szombaton 10.30 órai kezdettel a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban a Bukaresti Dinamót fogadja.

NÉGYES KOSÁRLIGA SPORTFESZTIVÁL

A hétvégén négycsapatos nemzetközi tornát rendeznek a Sportfesztivál keretében az új kolozsvári sportcsarnokban, a BT Arénában. A házigazda Kolozsvári U-BT-n kívül a szerb Partizan Belgrád NIS, a montenegrói Mornar Bar és a török Feherbahce Beko Isztambul vesz részt.

A szombati elődöntőkben 18 órakor Partizán–Mornar, 20 órától pedig U-BT–Fenerbahce mérkőzést rendeznek, vasárnap 18 órától a vesztesek a kisdöntőben, a győztesek a fináléban érdekeltek. A BT Arénéba 17 órától lehet belépni.

NŐI KÉZILABDA: ISMÉT KIKAPTAK A KOLOZSVÁRI LÁNYOK

A női Virágok Ligája 3 fordulója sem hozta el a sikert az Alin Bondar edzette Kolozsvári Universitatea Sportklub kézilabdacsapatának, amely 21–18 arányban vesztett a kiszálláson a Szloboziai MKK ellen. A negyedik fordulóban a táblázat utolsó előtti, 13. helyén álló lányok a bajnok Râmnicu Vâmnicu Vâlcea-i MSC fogadják vasárnap 11 órakor Tordán, a Gheorghe Bariţiu Sportteremben.

DRASZTIKUS BÜNETETÉSEK A CFR-ESEKNEK

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága a Gyurgyevói/Giurgiui Astra bajnoki mérkőzésen történtek után súlyos döntéseket hozott a Kolozsvári CFR 1907 bajnokcsapatát illetően. Dan Petrescu vezetőedzőt négy mérkőzésre eltiltották és 6500 lejre bírságolták, viszont a legsúlyosabb büntetést az egyesület főtitkára, Ioan Ivaşcu kapta (két hónap felfüggesztés és 13 600 lejes bírság).

A játékosok közül hármat büntettek: Adrian Alexandru Păunt három fordulóra tiltották el és 6000 lejre büntették, Andrei Cosmin Vâtcă szintén három fordulót kapott és 5000 lejes bírságot, Mario Camora csapatkapitány csak egy meccset kell kihagynia, és 740 lejt kell kifizetnie.

TENISZ: BUZĂRNESCU TOVÁBBLÉPETT

A japán nagyvárosban, Hirosimában rendezett, 250 ezer dollár összdíjazású keménypályás tornán idén harmadik alkalommal sikerült két mérkőzést nyernie egymás után Mihaela Buzărnescunak (korábban ez Rómában és Charlestonban sikerült). A világranglista 125. helyén álló, 31 esztendős bukaresti teniszező 7:6 (1), 7:5 arányban legyőzte a négy évvel ifjabb japán Kurumi Narát (182.), a találkozó 108 percet tartott. Buzărnescu eddigi jutalma 5900 dollár és 60 WTA-pont, a negyeddöntőben a harmadik favorit belga Alison van Uytvanck lesz az ellenfele.

Párosban viszont korábban búcsúzott Buzărnescu, aki a japán tornán a szlovén Katarina Srebotnik oldalán szerepel, s a szervezőktől a 3. kiemelést kapták: az első fordulóban egy óra és 18 perc alatt 6:4, 6:3 arányban kikaptak a Miju Kato, Storm Sanders (japán, ausztrál) duótól. Buzărnescuék 960 dolláros csekkel és egyetlen világranglistaponttal vigasztalódhatnak.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Harminc százalékkal esett vissza a ...
Forma–1, Magyar Nagydíj: ...
Hol vagy ember?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ