Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

ÖKÖLVÍVÁS: NAGY ISTVÁN BRONZÉRMES

Nemrég a bákói sportcsarnokban több mint 100 sportklub 150 öklözője lépett szorítóba az ifjúsági országos bajnokság döntőjében. A verseny válogató is volt a szeptemberi, Bulgáriában esedékes Európa-bajnokságon részt vevő korosztályos, U19-es válogatott számára. A Kolozsvári Universitatea Sportklubnak két képviselője volt a vetélkedőn: a 46–49 kg-os súlycsoportban Sánta Sámuel nem tudta beverekedni magát az elődöntőbe, viszont Nagy Istvánnak ez sikerült az 52 kilósok között. Utóbbinak nem jutott a fináléba, pontozásos vereséget szenvedett Radu Marian Ionuţ-tól (Chiajna), így be kellett érnie bronzéremmel.

HARMADIK HELYEN A NŐI KÉZISEK

Az elmúlt hétvégén a Kolozsvári Universitatea Sportklub női kézilabdacsapata előkészületi tornán szerepelt Zilahon, a 12 alkalommal kiírt Szilágy Megyei Tanács Kupája elnevezésű vetélkedőn.

Alin Bondar tanítványai 27–26 (12–12) arányban kikaptak a Krajovai MSC-től, 29–26 (14–11) arányban legyőzték a Szlatinai MSC-t, és 26–25 (8–14) arányú vereséget szenvedtek a házigazda Zilahi KK-tól, így végül a 3. helyen végeztek.

A következő megmérettetés augusztus 24–25-én a Minaur Kupa lesz Nagybányán, amelyen a házigazdákon és kolozsvári gárdán kívül a Nagydisznódi Magura és a szlovákiai Iuventa Nagymihály/Michalovce vesz részt.

KÉT KOLOZSVÁRI MAGYAR VÍZILABDÁS IS TAGJA A VILÁGBAJNOK CSAPATNAK

A dél-koreai Kvangdzsuban rendezték a veterán pólócsapatok világbajnokságát, ahol a Kolozsvári Politechnika aranyérmet nyert a 30 év feletti korosztályban. Ezen a vetélkedőn az aktív versenyzéstől visszavonult játékosokból álló vízilabdacsapatok szerepelnek.

A keret: Marius Victor Câmpean, Gebefügi János László, Bologa István, Flaviu Marian Mănucu, Mircea Constantin Mălai, Radu-Nicolae Sabău, Viorel-Adrian Sârcă, Radu-Victor Paul, Ciprian-Ştefan Ciurea, Florin-Adelin Pop Pigleşan, Călin-Marius Gheţie és Sabin-Ciprian Ripan.

A 40 felettieknél az amerikai The Olympic Club, az 50-eseknél az orosz Saint Petersburg Masters, a 70 év felettieknél a német Düsseldorfer SC 1898 diadalmaskodott.

NŐI RÖPLABDA: KÉSZÜL AZ U NTT DATA

A Kolozsvári U NTT Data női röplabdacsapat kerete összegyűlt, véget ért a vakáció, kezdődik a készülés a 2019–2020-as idényre. Két új játékos (a 26 éves Alina Gagea és a 38 esztendős Sipos Melinda) érkezett, a keret így 13 fős. Luminiţa Trombiţaş tanítványai tíz napig a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban készülnek, utána kezdenek a fedettpályás labdás edzések, majd szeptemberben a felkészülési találkozók. Az A1-osztály bajnoki idénye októberben rajtol.

A keret: Adina Stanciu, Sorina Răileanu, Alina Gagea, Alexandra Ariton, Raluca Cocoş Bucur, Alexandra Bara, Sipos Melinda, Gabriela Dancu, Ioana Vodă, Sabina Miclea, Andreea Tămaş, Angelica Podină és Paula Tarţa.

RÖPLABDA: IFI VÁLOGATOTTAKKAL ERŐSÍT A DÉSI EGYESÜLÉS

Nemrég lapunk sportrovatában arról írtunk, hogy egyre ritkul a Dési Egyesülés férfi röplabdacsapat játékoskerete, nem kevesebb mint négy alapember  hagyta el a Szamos menti klubot, és távozott más egyesülethez. Közben két ifjúsági, U19 válogatott röplabdázó érkezett Désre. Egyikük, a bukaresti Sebastian Bratu az idén országos bajnoki címet szerzett a CTF Mihai I. együttesével, míg a 18 éves Alexandru Raţă eddig a Szucsávai ISK  gárdájában játszott. Mindketten Románia U19-es ifi válogatottjának tagjai, amellyel ezen a nyáron közös edzőtáborozáson vettek részt. Augusztus közepén a désiek elkezdték a felkészülést az új bajnokságra. Szeptemberben két barátságos tornán vesznek részt Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványai: 20–21. között a Egyesülés Kupán, míg a 27–28-án a Nagybányán esedékes Explorări Kupa négyes tornán mérik fel tudásukat. (erkedi)


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvári vendéglők tevékenységét ...
Nem szavaztak a kormányról - a testület ...
A tömegbe hajtott egy autós egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ