Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

ASZTALITENISZ: SZAMOS KUPA DÉSEN

Június 29-én, szombaton Désen kilencedik alkalommal rendezi meg a helyi Tenisz Klub a hagyományos  Szamos Kupa elnevezésű asztalitenisz versenyt. Az ország több városából is feliratkoztak az egész napos küzdelmekre. Az elit és open számok mellett kezdőknek és haladóknak is indítottak versenyt a házigazdák. Gyermekektől kezdve felnőttekig (ideértve a veteránokat is) minden korosztály képviselve lesz a dési Inasiskolában létesített asztalitenisz teremben rendezett versenyen. A valóságos pingpongmaraton reggel  fél tízkor kezdődik. A dési verseny fő szervezője Dezső Attila, a helyi asztalitenisz lelkes szakembere és támogatója, aki Dănuţ Pop és Florin Apian társaival együtt biztosítja a hétvégi kuparendezvény zökkenőmentes lebonyolítását. (erkedi)

SALINA EQUINES HORSE TROPHY

Csütörtökön kezdődött és vasárnapig tart Tordán a sóbánya közelében a negyedik alkalommal kiírt Salina Equines Horse Trophy 2019 elnevezésű lovas rendezvény. Idén több mint 200 versenyző nevezett be, a vetélkedőn akadályverseny, póniverseny, díjlovaglás és kétlovas fogathajtás szerepel a négynapos programban. A vetélkedő egyik díszvendége a lovasbemutatót tartó Miron Bococi.

CENTENÁRIUMI BIRKÓZÓVERSENY

A Kolozsvári Universitatea Sportklub centenáriumi versenysorozatának hetedik programpontjaként szombaton a Kolozsvár Aréna termében felnőtt birkózóversenyt rendeznek. A küzdelmek 11 órakor kezdődnek. A csapatverseny jellegű vetélkedőre mintegy 30 sportolót várnak. A házigazda egyetemisták két együttest látnak vendégül a centenáriumi vetélkedőn, a Székelyudvarhelyi Fások ISK-t és a Marosvásárhelyi ISK MSC-t.

CFR 1907: ESZÉKET IS LEGYŐZTÉK

Az Ausztriában edzőtáborozó Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata harmadik előkészületi mérkőzésén is veretlen maradt, s második győzelmét aratta Leobenben: a horvátországi NK Eszék/Osijek élvonalbeli együttesét 2–1 arányban legyőzte. A találkozót kétszer 60 perces formátumban bonyolították le, a gólok az első játékrészben estek.

Dan Petrescu vezetőedző kezdőcsapata: Vâtcă – Szuszics, Vinícius, Mureşan, Camora – Costache, Djokovics, Hoban, Luís Aurélio – Deac, Omrani. A második félidőben: Jesus Fernandez – Peteleu, Burcă, Boli, Radu – Itu (85. perc Petrila), Cúlio, Bordeianu, Mailat – Omrani (85 perc Ţucudean), Păun. További kerettagok: A. Rus (kapus), Horj, Ispas, Burcă, Rondon, I. Rus. A következő ellenfél pénteken a cseh Mlada Boleslav.

Végeredmény: • Kolozsvári CFR 1907–NK Eszék/Osijek 2–1 (gól: Damjan Djokovics – 17. és Valentin Costache – 59. perc, illetve Vedran Jugovics – 29. perc).

ARANY KUPA: VÉGZETT A C- ÉS A D-CSOPORT IS

A mindössze második alkalommal résztvevő Curacao a 93. percben szerzett góllal 1–1-es döntetlent harcolt ki Jamaica ellen az 1991 óta létező CONCACAF labdarúgó Arany Kupában, és ez elég is volt a szenzációszámba menő továbbjutáshoz, mivel a másik meccsen Honduras 4–0-ra kiütötte a negyeddöntőbe kerülésben szintén reménykedő El Salvadort. Curacao a sorozat elődjének számító tornán, a közép-amerikai és karibi válogatottak CONCACAF-bajnokságán – még Holland-Antillák néven – kétszer harmadik volt.

A D-csoportban a már továbbjutottak rangadóját az Egyesült Államok nyerte meg Panama ellen. Az Arany Kupa házigazdájának számító amerikaiak így hibátlan mérleggel végeztek a kvartettben.

Eredmények, CONCACAF Arany Kupa, 3. forduló:

C-csoport: • Jamaica–Curacao 1–1 (gól: Shamar Nicholson 14. perc, illetve Jurien Gaari – 93. perc) • Honduras–El Salvador 4–0 (Jorge Álvarez – 59., Rubilio Castillo – 65., Bryan Acosta – 75. és Emilio Izaguirre – 90. perc). A csoport végeredménye: 1. Jamaica 5 pont, 2. Curacao 4 (2–2), 3. El Salvador 4 (1–4), 4. Honduras 3.D-csoport: • Egyesült Államok–Panama 1–0 (Jozy Altidore – 66. perc) • Trinidad és Tobago–Guyana 1–1 (Kevin Molino – 80. perc, illetve Neil Danns – 54. perc). A végeredmény: 1. Egyesült Államok 9 pont, 2. Panama 6, 3. Guyana 1 (3–9), 4. Trinidad és Tobago 1 (1–9).A negyeddöntőben Egyesült Államok–Curacao és Jamaica–Panama összecsapást rendeznek.AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA: GYŐZELEMMEL KEZDETT A CÍMVÉDŐ

Kamerun 2–0-ra legyőzte Bissau-Guineát, míg Ghána nem bírt Beninnel az Egyiptomban rendezett labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörének 1. fordulójában, az F-csoportban. Az A- és B-jelű négyesben már a második fordulónál tartanak, Nigéria újabb egygólos győzelme és Egyiptom kétgólos sikere továbbjutást ért.

Eredmények, Afrikai Nemzetek Kupája, Egyiptom:

F-csoport, 1. forduló: • Kamerun–Bissau-Guinea 2–0 (gól: Yaya Banana 66. és Stéphane Bahoken – 69. perc) • Ghána–Benin 2–2 (André Ayew – 9. és Jordan Ayew – 42. perc, illetve Mickaël Poté 2 – 2. és 63. perc; kiállítva: John Boye  – 54. perc, Ghána).

A-csoport, 2. forduló: • Uganda–Zimbabwe 1–1 (Emmanuel Okwi – 12. perc, illetve Khama Billiat – 40. perc) • Egyiptom–Kongói Demokratikus Köztársaság 2–0 (Ahmed Elmohamady – 25. és Mohamed Szalah – 43. perc). A csoport állása: 1. Egyiptom 6 pont (már továbbjutott),. 2. Uganda 4, 3. Zimbabwe 1, 4. Kongói DK 0.B-csoport, 2. forduló: • Nigéria–Guinea 1–0 (Kenneth Omeruo – 73. perc).


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Osztrák Nagydíj: Bottas nyerte a nyári ...
Újra kinyitja kapuit a Louvre
I. liga, rájátszás: felső- és alsóházi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ