Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

HÁROM AZ EGYBEN A SPORTCSARNOKBAN

Szombaton a Horia Demian Sportcsarnokban három csapatsporteseményt rendeznek, egy belépő ára 10 lej, az egyetemistáknak és nyugdíjasoknak féláras kedvezmény jár (megfelelő igazolvány felmutatásával), a tanulók ingyen léphetnek be (ellenőrző könyvvel). A sorozat a férfi kézilabda Bölények Ligája-találkozóval indul 11 órakor a Kolozsvári Universitatea Sportklub a 23. fordulóban a Temesvári MSC-t fogadja. Ezt két röplabdamérkőzés követi, mindkettő az alapszakasz zárásában. A Kolozsvári U NTT Data vendége a Bákói Ştiinţa lesz a női A1-osztályú bajnokságban (győzelem esetén a rájátszásba juthatnak a kolozsváriak). A férfiaknál 17 órai kezdettel a Kolozsvári Universitatea Sportklub a Bukaresti MSC-vel mérkőzik.

KIKAPOTT A POTAISSA A RANGADÓN

A férfi kézilabda Bölények Ligája 22. játéknapján a Tordai Potaissa kétgólos vereséget szenvedett a bajnok Bukaresti Dinamó otthonában.

Végeredmény: • Bukaresti Dinamó–Tordai Potaissa 33–31 (16–17) – a tordai góldobók: Szőke 10, Ghiţă 5, I. Rotaru, Thalmaier és Pavel 3–3, Cântec, D. Pop és L. Ignat 2–2; a hazai csapattól Gavriloaia volt a legeredményesebb 9 góllal.

Eddig nem közölt eredmények: • Călăraşi-i Dunărea–Foksányi MSC 30–25 • Bukaresti Steaua–Szucsávai ESK 28–23 • Temesvári Politechnika MSC–Fogarasi MSC 26–21. Az állás: 1. Dél-Dobrudzsai KK 51 pont/21 mérkőzés, 2. Bukaresti MSC 50/22, 3. POTAISSA 46/22, 4. Dinamó 45/22 (668–581), 5. Călăraşi 45/22 (617–561), 6. Steaua 44, …, 14. KOLOZSVÁRI UNIVERSITATEA SPORTKLUB 0/22.

CROITORUT MOST BÜNTETIK 2012-ES OLIMPIAI DOPPINGVÉTSÉGÉÉRT

Annak idején tiltott szert használt, de 2012-es olimpiai doppingvétségéért csak most bűnhődik Florin Ionuţ Croitoru román súlyemelő. Az összetettben kétszeres Európa-bajnok – aki 56 kg-ban kilencedik lett Londonban – sportoló olimpián levett vizeletmintájának utólagos újraelemzésekor mutatta ki a korábbinál fejlettebb módszerrel elvégzett vizsgálat, hogy a 2012-es játékokon nem megengedett segítséghez folyamodott. A budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) közlése szerint Croitoru szervezetében háromféle anabolikus szteroid jelenlétét mutatta ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elrendelt új analízis. A 25 éves román emelő versenyzési jogát az IWF felfüggesztette. Hogy mennyi időre tiltják el, arra a fegyelmi eljárás végén derül fény.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Borsodi L. László a Székelyföld ...
Tranzíciók – Ismét Székely ...
Kolozsvár-dialógusok 2.0 – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ