Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

NAGYVÁRAD A KOSÁRBAJNOK

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga bajnoki címét a Nagyváradi MSC ESK szerezte meg, amely a harmadik és a negyedik találkozón is idegenben legyőzte a Bukaresti MSC EximBank gárdáját. A sorozat első meccsén Váradon 86:73 volt a végeredmény, majd a Steaua egyenlített ugyancsak a Körös-parti Párizsban (70:75). A fővárosban viszont a nagyváradiak diadalmaskodtak előbb 94:70, majd 92:89 arányban, így 3–1-re nyerték a párharcot. A váradiak 2016 után szereztek ismét bajnoki címet. Mint ismeretes, a bronzérem a címvédő Kolozsvári U-BT birtokába jutott, amely 2–1-re nyerte a Nagyszebeni ESK elleni párharcot.

KEZDŐDIK A SPORTS FESTIVAL

Csütörtöktől vasárnapig Kolozsvárott a Sétatér, a Kolozsvár Aréna és az új sportcsarnok, a BT-Aréna ad otthont a Sports Festival elnevezésű rendezvénynek. A szervezők tájékoztatták a résztvevőket, hogy 21 sportágban próbálhatják ki magukat, fesztiválhoz illően egy karkötő biztosítja a rendezvény területére a belépést. A lehetőségek között ott van a kosárlabda, a kajak, a kerékpár, a krossz, a falmászás, a labdarúgás, a golf, a kézilabda, a kendama (ügyességi japán fajáték), ojna, padel, petanque, rögbi, sakk, vívás, tenisz, asztalitenisz, kötélpályás csúszás és röplabda. A részvétel ingyenes leszámítva néhány kisebb csapatbajnokságot. A Sports Festival slágermérkőzései a Románia és a világválogatott közötti bemutató teniszsorozat pénteken 17.30 órai kezdettel és BT-Arénában és szombati, 19 órakor esedékes Aranygeneráció–Barcelona legendák öregfiú labdarúgómeccs.

MADARAS NORBERT ÉS VARGA DÁNIEL VISSZAVONULT

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó Madaras Norbert és az egyszeres ötkarikás győztes Varga Dániel bejelentette visszavonulását. Az Ferencvárosi Torna Club-PQS Waterpolo együttesével idén bajnok és Eurokupa-győztes klasszisok maradnak a klubnál, a 38 éves Madaras szakosztályvezetőként, a 34 esztendős Varga pedig az ifjúsági csapat edzőjeként dolgozik tovább.

SZABADFOGÁSÚ BIRKÓZÁS: HOMOKON IS LEGJOBBAK

Amint az már évek óta szokássá vált, ilyenkor nyárelőn a Román Birkózó Szövetség megrendezi a homokon zajló versenyeket is. A napokban éppen a tengerparti Venus fürdőtelepen volt hasonló rendezvény. A  Ioan Dima Nemzetközi Emlékversenyen a Kolozsvári Jövő ISK szamosújvári szakosztályának fiataljai is részt vettek. Valentin Sătmărean edző tanítványai ezúttal is sikeresen szerepeltek, két aranyéremmel és egy ezüsttel tértek haza a tengerpartról. Florin Dreve volt országos kadettbajnok a 100 kilósok kategóriájában végzett az első helyen, míg a lányoknál Daria Telecan bizonyult a legjobbnak a 70 kilósoknál. Ezüstérmet szerzett Andrei Chiorean, ő a +70 kilósok kategóriájában a dobogó második helyén végzett, ami ugyancsak szép teljesítmény. A Kolozs megyei küldöttséget elkísérte Venus üdülőhelyre Aurel Şuteu, a Jövő ISK edzője is. Legközelebb Piteşti-en az országos gyermekbajnokság döntőjén vesznek részt a szamosújvári birkózók.

Ugyancsak a tengerparton, Mangaliában rendezték a Barátság Kupát felnőttek és juniorok számára, amelyen a Kolozsvári Universitatea Sportklubot is képviselő Andrei Chiorean első lett (130 kg). Az egyetemsitáktól nyolc versenyzőt neveztek a vetélkedőre, hárman közülük dobogós helyen végeztek. A már említett aranyérem mellett Vlad Boeriu (ugyancsak 130 kg), Alin Chiorean pedig a 70 kg-os súlycsoportban lett harmadik helyezett. Az Univeristatea sportolói legközelebb a hétvégén Câmpulung Muscelen lépnek szőnyegre a junior egyéni országos bajnokság keretében. (erkedi, póka)

EZ ÉRDEKELHETI
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ