Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

SEPSI-SIKER EMBERHÁTRÁNYBAN

A román élvonal alsóházában (7–14. hely) hétközi fordulót rendeznek, a kedden pályára lépő együttesek közül a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK emberhátrányban is kiütéssel győzött, a fővárosiak „rangadóján” pedig a listavezető Dinamó nyert.

A sepsiszentgyörgyi meccsen Thomas Benjamin Kuku és Denis Harut összefejelt a kezdőkörben, a fővárosi Marcel Bârsan a temesvári játékos ápolása és kórházba szállítása után a 41. percben felmutatta a piros kártyát a házigazdák támadójának. A hajrában Gabriel Cânu is begyűjtötte a második sárga lapját, így az utolsó percekben kiegyenlítődött a létszám.

Eredmények, 10. forduló: • Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Temesvári ACS Poli 3–0 (gól: Fülöp István 2 – 45. és 80., valamint Ibrahima Tandia – 84. perc; kiállítva: Thomas Benjamin Kuku – 41. perc, illetve Gabriel Cânu – 83. perc) • Bukaresti Juventus–Bukaresti Dinamó 0–2 (Mihai Popescu – 64. és Dan Nistor – 72. perc; a mérkőzést a voluntari-i Anghel Iordănescu Stadionban játszották). Lapzárta után ért véget a Botoşani-i FC–Chiajnai Concordia találkozó, csütörtökön 20.45-kot játsszák a Medgyesi Gázmetán–Voluntari-i FC összecsapás (élőben közvetíti a Look Plus, a DigiSport1 és Telekom Sport1 tévéadó). Az állás: 1. Dinamó 44 pont/10 mérkőzés, 2. Botoşani 32/9, 3. Sepsi 29/10, 4. Voluntari 24/9, 5. Concordia 23/9, 6. Gázmetán 22/9 (13–12), 7. ACS Poli 22/10 (8–13), 8. Buk. Juventus 16/10.

RÖGBI VB: ROMÁNIÁT KIZÁRTÁK

A román férfi rögbiválogatottat kizárták a világbajnokságról, és 100 ezer angol fontra bírságolták. A tongai illetőségű, honosított Sione Fakaosilea jogtalan alkalmazása miatt a selejtezőkben minden mérkőzésért, amelyen pályára lépett 5-5 pontot vont le a nemzetközi szakszövetség (hasonlóképpen a spanyol és a belga válogatottat is megbüntették, így a selejtezőcsoportból az orosz csapat jutott ki a 2019-es vb-re). Romániát nem minősítették vissza a harmadik vonalba. A szakszövetség bejelentette, hogy fellebbez a drákói szigorúságú ítélet ellen.


EZ ÉRDEKELHETI
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ