Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

JÉGKORONG ERSTE LIGA: HÁROMGÓLOS HÁTRÁNYBÓL FORDÍTVA NYERT A MAC

A középszakaszgyőztes MAC 5–3-ra legyőzte a Brassói Corona ASC csapatát csütörtökön a Tüskecsarnokban, a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, ezzel 2–0-ra vezet a párharcban. A párharc második mérkőzésén a vendégek a második harmad közepén már 3–0-ra vezettek, azonban a MAC ezt követően Somogyi Balázs duplájával felzárkózott, majd Pozsgai Tamás, Dudás Jesse és Tomás Klempa révén megfordította az összecsapást. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó sorozat vasárnap folytatódik Brassóban. A másik ágon a Diósgyőri VTK Jegesmedvék címvédő csapata és a Csíkszeredai Sportklub csap össze egymással.

Eredmény, elődöntő, 2. mérkőzés: • MAC Budapest–Brassói ASC Corona 5–3 (0–1, 2–2, 3–0) – a párharc állása: 2–0 a MAC javára.

ELHUNYT ION VOINESCU, A STEAUA ÉS A VÁLOGATOTT LEGENDÁS KAPUSA

Nyolcvannyolc esztendős korában elhunyt Ion Voinescu egykori futballista, jelentett be egykori csapatának honlapja. Az 1929. április 18-án született hálóőr csak fővárosi csapatoknál játszott, a Bukaresti Olympiánál kezdte pályafutását, majd felnőttként a Metalult és a Steauát erősítette. A katonacsapattal 13 év alatt hat bajnoki címet (1951, 1952, 1953, 1956, 1960 és 1961) és öt Román Kupát (1950, 1951, 1952, 1955 és 1962) szerzett. A nemzeti csapat mezét 22 alkalommal öltötte magára, tagja volt az 1952-ös olimpiai játékokon szerepelt együttesnek. Sporttevékenysége jutalmaként számos kitüntetést kapott, mint például a Munka Érdemrend II. fokozatát és a Köztársaság Csillagát. Voinescu kiváló sportmesteri címben is részesült és I. osztályú edzői minősítése volt. Edzőként olyan jeles kapusokkal foglalkozott, mint Helmuth Duckadam, Vasile Iordache, Dumitru Stângaciu, Daniel Gherasim, Constantin Eftimescu és Dumitru Moraru.

EZ ÉRDEKELHETI
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ