Sorsdöntő mérkőzés előtt a Kolozsvári U-BT
Vissza

Sorsdöntő mérkőzés előtt a Kolozsvári U-BT

A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda csapata a további európai szereplés szempontjából sorsdöntő mérkőzésen fogadja ma, szerdán este 8 órától a belga Belfius Mons Hainaut együttesét. Az új sportcsarnokban, a Fiba Európa Kupa keretében szervezett mérkőzésen Mihai Silvăşan együttese számára csak a győzelem az elfogadható, különben búcsúzik a sorozattól.

FOTÓ: U-BT.RO

Mihai Silvăşan vezetőedző a mérkőzés előtti, a klub honlapjának adott nyilatkozatában kifejtette: „Nagyon fontos a győzelem a továbbjutáshoz, és mi tovább szeretnénk jutni. Ehhez meg kell nyernünk az utolsó két csoportmérkőzést. A fiúk ezt megértették, és azt hiszem, minden rendben lesz. Megteszünk minden tőlünk telhetőt a sikerért. Kedvez nekünk ez a program, vagyis, hogy az utolsó két mérkőzést hazai pályán játszhatjuk, (…) és örvendek, hogy olyan helyzetben vagyunk, amelyben minden csak tőlünk függ”.

Silvăşan szerint a belga csapat kiszámíthatatlan, amely nagyon jól is játszhat (mint amikor könnyedén megverte a csoportleső Donar Gröningent), de nagyon gyengén is (így kapott ki a Keravnostól). „A mi dolgunk arra kényszeríteni őket, hogy rosszul játsszanak, hogy dobásaik sikeraránya alacsony maradjon, mert általában a dobásokra alapoznak. Támadásaik során a labda általában három embernél köt ki, remélem, sikerül megszorongatnunk őket, hogy dobásaik minél kisebb arányban üljenek” – magyarázta a taktikát az U egykori játékosa.

A Belfiust 1959-ben alapították a Hainaut tartományhoz tartozó, mintegy 100 ezer lakosú Monsban, de 1998-ig Quaregnon néven szerepelt a csapat. Fennállása során még egyszer sem sikerült bajnoki címet nyernie (bár négyszer ezüstérmes volt), legnagyobb sikere két kupagyőzelem, előbb a 2005/2006-os idényben, majd öt évvel később. Idén sorozatban kilencedik alkalommal indult az európai kupákban, amelyekben csak egyszer jutott a legjobb 16 közé.

A belga csapatot egyébként az első mérkőzésen, idegenben 85:81-re verte a Kolozsvári U-BT. A mai mérkőzést a Digisport, de az európai szövetség, a FIBA Youtube-csatornája is élőben közvetíti.

Az L csoport állása az 5. forduló előtt: 1. Donar Gröningen 7 pont, 2. Kolozsvári U-BT 6 (301:317), 3. Keravnos Nicosia 6 (292–314), 4. Belfius Mons-Hainaut 5.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ