Sokan töltik a hosszú hétvégét a tengerparton
Vissza

Sokan töltik a hosszú hétvégét a tengerparton

Mamaia, Vama Veche és Eforie a legkedveltebb tengerparti üdülőtelep ezen a hétvégén – derül ki a Romániai Turisztikai Egyesületek Szövetsége (FAPT) elnökének nyilatkozatából, akit az Agerpres hírügynökség idéz: Corina Martin szerint több mint kétszázezer turistát várnak erre a hétvégére a román tengerpartra.

Ami a rendezvényeket illeti, a legváltozatosabbat Mamaia ígéri,  de az üdülőtelepen ugyanakkor egyre nő a turisztikai szolgáltatások színvonala is, továbbá egyre több a négy-, illetve ötcsillagos szállodák száma is.

Corina Martin úgy véli, az idei nyári idény nagy meglepetése mégis Vama Veche, amely egy átalakítási folyamat kellős közepén álló, Európa-szinten egyedi turisztikai brand. „Az első alkalommal megszervezett Flower Power Fesztivál keretében — Romániában eddig egyedülálló módon — minden villát, hotelt, panziót, teraszt és tengerparti bárt virágokkal díszítettek fel, ugyanakkor folytatódik a több héten át zajló Vama Libre rendezvénysorozat. Becsléseink szerint két-három éven belül Vama Veche Európa egyik különleges üdülőhelyének fog számítani, és egyre több turistát fog vonzani Nyugat-Európából és nem csak" — idézte Martint a hírügynökség.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Johannis bejelentette, hogy ismét indul ...
Idegek játéka
Kolozsvári Pride – Andreas ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ