Silvăşan: „gyertek fehérben”
Vissza

Silvăşan: „gyertek fehérben”

Pénteken a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban 19.45 órakor rajtol a férfi kosárlabda Nemzet Liga döntős sorozata: a három győzelemig tartó párharc két résztvevője a Kolozsvári U-BT és a Bukaresti Steaua Eximbank MSC. A második felvonást ugyanott rendezik 19 órai kezdettel. Az események élőben követhetőek a DigiSport3 (első meccs) és a DigiSport4 (második meccs) tévéadón.

Ez lesz az idényben a hatodik összecsapás a két együttes között, négy bajnoki és a kupamérkőzésen a kolozsváriak nyertek, csak egy találkozó végződött a fővárosiak sikerével.

A csütörtöki előzetes sajtótájékoztatón Mihai Silvăşan vezetőedző és Tudor Jucan csapatkapitány értékelte a döntős sorozatot.

„Nem lesz könnyű, a Steaua nagyon jó csapat, s az utóbbi időben egyre jobban játszik – nehéz dió lesz, de nem szabad semmi megijesszen bennünket” – nyilatkozta a mester. „A hazai pálya természetesen előnyt jelent, itt vannak a csodás szurkolóink, akik – amint a Nagyvárad elleni elődöntőben is megtörtént – javunkra billenthetik a mérleg nyelvét. Remélem és bízom benne, hogy főleg mentálisan felkészültek leszünk a meccsekre, és kellőképpen tudunk összpontosítani a győzelem érdekében. Kérésem az lenne a szurkolók irányába: öltözzenek fehérbe, s legyen kiváló atmoszféra a meccs közben.” Silvăşan elmondta, hogy az Achilles-ín-szakadása miatt az idényben már nem használható Alekszander Raszicsot leszámítva nincsen komolyabb gond a keret tagjaival, Filip Adamovicsnak volt egy könnyebb ficama, de már ő is harcra képes.

„Döntőbe jutottunk, ez volt a vágyunk, s most csak tőlünk függ, hogy megszerezzük a bajnoki címet. A Steaua erős csapat ismerjük a játékstílusukat, támadólepattanók szerzésének tekintetében, nagyon jó dobóik vannak, de szerintem meg tudjuk őket fékezni. Újoncaik, Falker és Curry rendkívül jók, előbbi olyan beállós, aki a támadólepattanókért mindig hadba száll a palánk alatt, kiváló az időkihasználása. Curry pedig nagyszerű dobó, amint nem figyelnek rá, azonnal kihasználja” – mondotta Jucan.

Az elődöntőben az U-BT 3–2-re legyűrte a címvédő Nagyváradi MSC ESK együttesét, a Steaua pedig 3–1-es összesítéssel nyert a Nagyszebeni ESK ellen.

A kolozsvári együttes eddig négy bajnoki címmel büszkélkedik, utoljára 2011-ben diadalmaskodott.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Johannis: Dragneának el kell tűnnie a ...
Vb-2018: Drámai mérkőzésen nyert a ...
Eckstein-Kovács Péter kilép az RMDSZ-ből

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ