Sem az ügyészség, sem a SRI nem tud a merényletről
Vissza

Sem az ügyészség, sem a SRI nem tud a merényletről

Nem volt és jelenleg sincs folyamatban nyomozás a Liviu Dragnea PSD-elnök elleni állítólagos merénylettel kapcsolatban, a legfőbb ügyészséghez soha nem érkezett ilyen esetre vonatkozó feljelentés – jelenti az Agerpres.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) sem kapott semmiféle hivatalos értesítést Liviu Dragnea képviselőházi elnöktől az ellene irányuló állítólagos fenyegetettségről - nyilatkozta szerdán Ovidiu Marincea sajtószóvivő. Hangsúlyozta, a hírszerző szolgálatnak nem áll hatáskörében a magas rangú állami tisztségviselők védelmének biztosítása.

Arra a kérdésre, hogy a hírszerzésnek volt-e tudomása ilyen veszélyről, illetve értesítette-e az illetékes hatóságokat, a szóvivő azt mondta, a SRI-nek erre nem terjed ki a hatásköre. "Amennyiben azonban olyan információkat tudunk meg, amelyek más intézmény hatáskörébe tartoznak, kötelességünk azonnal értesíteni ezeket. Itt nem volt szó ilyesmiről" - tette hozzá. 

Liviu Dragnea egy kedd esti televíziós műsorban azt mondta, hogy tavaly áprilisban merényletet kíséreltek meg ellene. A PSD-elnök szerint négy külföldi férfi próbált az életére törni, akiket – elmondása szerint - egy világhírű ember fizetett meg. Amikor azt kérdezték, hogy Soros Györgyre gondol-e, azt válaszolta: „Én nem gondolok őrá. Ő gondol énrám.(...) De nem tudom, hogy itt erről volt-e szó.”

Dragnea szerint akkor vizsgálat is indult az ügyben. "Tudom, hogy nyomoztak az ügyben, de további információim nincsenek" - tette hozzá.

Darius Vâlcov, a miniszterelnök gazdasági tanácsadója is úgy nyilatkozott kedden: Dragneát halálosan megfenyegették. Mint fogalmazott, óriási a Dragneára és Viorica Dăncilă miniszterelnökre nehezedő nyomás. Arra a kérdésre, hogy milyen védelmet kap a képviselőház elnöke, Darius Vâlcov azt válaszolta, a párhuzamos állam emberei minden intézményben ott vannak, meglátása szerint a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) sem kivétel.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Paul McCartney musicalt ír egy ...
A világ tetején
A köztes lét földjén

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ