Sarki légtömegek haladnak át Románia fölött
Vissza

Sarki légtömegek haladnak át Románia fölött

A meteorológusok tájékoztatása szerint mától sarki légtömegek haladnak át Románia fölött. Eleinte az északi tájakon hűl le a levegő, majd délen is megérzik a lehűlést, csütörtöktől pedig zúzmara és negatív hőmérsékleti értékek várhatók a medencékben.

„Sarki légtömegek haladnak át Románia fölött keddtől. Ma előbb északon hűl le a levegő, ahol a hőmérsékleti értékek alacsonyabbak lesznek az ilyenkor megszokottnál, délen viszont melegebb lesz a megszokottnál. Máramarosban, Moldva és Erdély északi tájain 18–19 Celsius-fok lesz, Olténia és Munténia déli vidékein pedig 32–33 fok. Északon a lehűlés mellett csapadékosra fordul kedden az időjárás” – nyilatkozta Constanța Vâlciu, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) ügyeletes meteorológusa.

Szerdától délen is lehűl, 26 fok körüli nappali csúcshőmérséklet várható, miközben északabbra nem kúszik 16 fok fölé a hőmérők higanyszála.

Szerdáról csütörtökre virradóra a hegyek közötti medencékben 0 fok alá süllyed a hőmérők higanyszála és zúzmara képződik.

„Péntektől enyhülés jön, hűvös reggelekkel, de kellemes nappali időjárással” – közölte a meteorológus.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Külföldi nyaralás helyett inkább a ...
Honnan hazaérkezve nem kell karanténba ...
I. liga, rájátszás: Ismét pontokat ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ