Sárkányok és varázskövek meséje az idei Untoldon
Vissza

Sárkányok és varázskövek meséje az idei Untoldon

Még több fellépő, több színpad és jobb technika jellemzi az idei Untold fesztivált, amelynek célja, hogy még nagyobb élményt nyújthassanak a fesztiválozóknak – derült ki a szerda esti sajtótájékoztatón, amelyen Edy Chereji, a fesztivál marketing és kommunikációs osztályának vezetője, Bogdan Buta, fesztiváligazgató, illetve Bogdan Rădulescu, ügyvezető menedzser mesélt Románia legnagyobb fesztiváljának idei programjairól.

Eddig 200 fellépőt jelentettek be a fesztivál szervezői, de a sajtótájékoztatón elárulták, ez még nem a teljes line-up, pár fellépő nevének bejelentése még várat magára, köztük egy meglepetés élőzenekar neve is.

Minden évben felmérik kik a közönségkedvencek, ennek megfelelően alakítják a következő kiadás line-upját, hogy minden téren kielégíthessék a fesztiválozók igényeit. Mivel az élmény a szervezők számára a legfontosabb, így a neves meghívottak mellett, többet költenek idén a technikára, így jobb lesz a zenei minőség, a fénytechnika, és nagyobb díszlet várja majd a fesztiválozókat a Kolozsvár Arénában, amely a fesztivál idejére sárkányfészekké változik.

A tavalyi Untold történet főszereplője, a fantázia és valóság közti utat megnyitó mágus volt, idén csatlakozik hozzá egy csillagokból született sárkány. Az elmondatlan történet szerint a sárkányt a mágus hívta segítségül, amikor a Földön a gonosz felülkerekedett a jón. A sárkány, minden titok ismerője, négy varázskövet adományozott a mágusnak, a szeretet, a bizalom, a bátorság és a remény köveit, amelyeket az szétosztott a legbátrabb lovagok között. A bátor lovagok a varázskövek segítségével végül legyőzték a gonoszt. A köveket a lovagok elrejtették a csata után, ám az Untold idején újra megidézik varázserejüket.

Mivel a szervezők egyik célja Kolozsvár, illetve Erdély és Románia népszerűsítése, a fesztivál imázsfilmjét, amelynek „főszereplője” az említett sárkány, a Hója erdőben forgatták.

A fesztivál idén is megszervezi eddigi sikeres kampányait, mint a Blood Network és az Érettségi 10!. A Blood Network kampányt nemrég indították el, a karaván első állomása Kolozsváron volt, ahol idén háromszor többen adtak vért, fesztiválkedvezmények fejében, mint tavaly. A karavánt Kolozsvárról Bukarestbe, majd Temesvárra és Konstancára viszik.

A fesztiválhelyszínek is bővülnek, két új színpadot állítanak fel még Kolozsváron, egyet a Kaszinóval szemben, a másikat a Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem környékén. A főtéri színpadot, ahol eddig ingyen látogatható események zajlottak, felszámolják. A rendezvényen idén kilenc színpadon szerveznek koncerteket.

A nappali programokkal kapcsolatban elárulták, a Sétatér lesz a helyszínük. Ezeket a fesztiválpartnerek szervezik, ám nem fedték fel, milyen programokon vehetnek majd részt a fesztiválozók.

A fesztiválkempinget a Transilvania Sportbázisba helyezik át, ahol 2000 embernek tudnak szálláshelyet biztosítani, az érdeklődők több opció közül választhatnak. A kolozsvári egyetemi bentlakásokban is lehet majd lakni a fesztivál ideje alatt, itt 5000 ember fér el. A szervezők elmondták, 300 ezernél több látogatóra számítanak, a bérletek nagy részét már értékesítették.

A sajtótájékoztatón jelentették be a fesztivál új honlapjának beindítását, amelyen megtalálható már a koncertprogram napi lebontásban, egyelőre pontos kezdési időpontok nélkül. További információk elérhetők a www.untold.com weboldalon. 

 

Drogkereső kutyák az Untold és Electric Castle fesztiválokon

A csendőrség speciálisan kiképzett kutyákkal keresi majd a kábítószert és robbanóanyagokat az Untold és Electric Castle fesztiválokon. A fesztiválokon 60-100 csendőr felügyel majd naponta – tájékoztatott a Mediafax hírügynökség. – Megtesszük a szükséges intézkedéseket a két fesztiválon résztvevők biztonságának szavatolására, felkészítjük az embereinket és szolgálati kutyákat, illetve a szükséges eszközöket is előkészítjük. A két fesztiválon hat szolgálati kutya lesz majd, a két kolozsvári csendőrségi egységtől, amelyeket arra képeztek ki, hogy megtalálják a kábítószereket, illetve robbanóanyagokat, mellettük pedig más szolgálati kutyákat is bevetünk, a Kolozs Megyei Rendőrfőkapitányság állományából, illetve a nagyszebeni MAI Kinológiai Központból is hozunk át kutyákat – nyilatkozta a csendőrség kolozsvári mobil egységének parancsnoka, Sebastian Cliţan egy sajtótájékoztatón. A csendőrség becslése szerint az Electric Castle fesztiválon 25 ezer ember vesz majd részt naponta, így itt 60 csendőr lesz bevetésen, míg az Untold napi látogatói számát 60 ezerre becsülik, így itt minden nap 100 csendőr felügyeli majd a biztonságot.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasvári 100 – nem csak ...
Lezuhant egy katonai kiképzőgép
Átadták az írószövetség díjait

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ