Sárga színű esőriasztás keddig az ország több megyéjében
Vissza

Sárga színű esőriasztás keddig az ország több megyéjében

Románia tizenöt megye áll jelen pillanatban sárga színű esőriasztás alatt, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) pedig ma estétől holnap reggelig érvényes sárga riasztást adott ki kilenc megyére és Bukarestre. Az eső meghaladja a 40 liter/négyzetmétert.

Hétfő estig sárga színű esőriasztás van érvényben Suceava, Neamţ, Beszterce-Naszód, Hargita, Maros, Bákó, Vrancea, Fehér, Szeben, Brassó, Kovászna, Prahova, Buzău, Vâlcea és Argeş megyében.

A hétfői nap folyamán ezekben a megyékben esőre kell számítani, megerősödik a szél, és jégeső is előfordulhat. A lehulló csapadékmennyiség 20-25 liter/négyzetméter lehet, elszórtan pedig a 40 liter/négyzetmétert is meghaladhatja.

A meteorológusok ugyanakkor kiadtak egy sárga színű esőriasztást, ami hétfő estétől kedd reggelig érvényes Havasalföld nagy részére, Erdély dél-keleti vidékeire, a Kárpát-kanyarra, valamint a Déli-Kárpátok keleti tájaira. Fokozott légköri instabilitásra kell számítani.

A figyelmeztetés Kovászna, Brassü, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Giurgiu megyére, valamint Bukarestre érvényes.

Villámlás várható, megerősödik a szél, szélvihar is kialakulhat, és jégesőre is számítani kell. A lehulló csapadékmennyiség 20-25 liter/négyzetméter lehet, elszórtan pedig a 40 liter/négyzetmétert is meghaladhatja.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Johannis: Dragneának el kell tűnnie a ...
Vb-2018: Drámai mérkőzésen nyert a ...
Eckstein-Kovács Péter kilép az RMDSZ-ből

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ